fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pakken voor Praag

Morgen is het zover, ik ga via CzechTourism en TravelBird – een website met vakantie aanbiedingen die ook stedentrips aanbiedt- lekker een lang weekend naar Praag! Relaxen in een hotel met wellnessfaciliteiten, de stad ontdekken, lekker eten en drinken, het nachtleven ontdekken en nog veel meer. Ik ben er klaar voor! Of toch niet…?

Langzaam maar zeker bekruipt mij een lichtelijk gevoel van inpakstress. Welke schoenen moet ik aan? Wat zijn de trends in Praag? In welke bikini komt mijn lichaam het beste tot zijn recht? Moet ik nog snel winkelen voordat ik wegga? Met de minuut worden het meer vragen, en minder antwoorden.

Hoe pak ik dit aan? Overzicht krijgen en structuur aanbrengen! Wat ga ik allemaal doen in Praag?

Zaterdag

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer anderhalf uur naar Praag, lekker snel dus. Wij vetrekken vroeg, zo hebben we nog de hele dag om de stad te verkennen.

Na wat opfris en omkleed tijd in ons hotel, NH Hotel Prague, is het tijd voor een lekkere lunch. Lees morgen op Twitter waar ik ben geweest en wat ik heb gegeten! Na de lunch doen we de highlights van Praag aan, zoals: de Gouden Straatjes, de burcht en het Wenseslas Plein. Na de tour gaan we naar een kerstceremonie om het aansteken van de kerstboom te bekijken.

De rondleiding en de kerstceremonie zijn achter de rug. Klaar om ons voor te bereiden op het diner en het Praagse nachtleven.

Zondag

Vroeg uit de veren! Praag moet en zal ontdekt worden. Vandaag is een extra leuke dag, we gaan namelijk rondkijken bij moderne designwinkeltjes en galerieën van Praag. Stiekem vast rondkijken voor een cadeautje voor mijn moeder die maandag jarig is…

Winkels bekijken maakt hongerig. Lekker lunchen in een Praags restaurantje en daarna door naar het museum voor moderne kunst: AMoYA. Ik ben gek op moderne kunst, dus ook dit is voor mij één van de highlights van de trip.

In de avond staat er een kerstconcert op het programma. Dit vindt plaats in de Sint Nicholas Kerk, een van de mooiste barokke monumenten van Europa.

Maandag

De laatste dag alweer… Gelukkig hebben we nog tijd om gebruik te maken van de wellnessfaciliteiten, te winkelen en de stad te ontdekken. Rond 17.00 uur verlaten wij de stad en kijken waarschijnlijk met mooie herinneringen terug op deze trip.

Pakken

Zo, het programma is bekend. Praag heeft veel te bieden, dus besluit ik behoorlijk wat mee te nemen. Warme schoenen voor het ontdekken van de stad, mooie schoenen voor het diverse nachtleven. Een makkelijke jeans voor overdag, een sophisticated little black dress voor ’s avonds. Een bak aan accesoires en make-up mee and I’m ready to go! Natuurlijk moet ik wel zorgen dat ik wat plek in mijn koffer overhoud… Want je hebt een stad niet écht bezocht als je niet terug komt met heel veel geshopte goodies!

Volg mij!

Houd de Damespraatjes Twitter en Facebook pagina in de gaten. Hierop verschijnen foto’s en weetjes over Praag. Lees volgende week mijn blogs met mijn ervaringen in Praag.

Lees meer over mijn stedentrip naar Praag

Magische kerstsfeer in Praag

Niet te missen kunst en cultuur in Praag

Shoppen in Praag

Eten en drinken in Praag

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

1 reactie

Reageer ook