Brunchrecept: frisse grapefruit torentjes

Brunchen: ik kan er geen genoeg van krijgen. Paasbrunches, Moederdagbrunches, Zondagochtendbrunches, Blonde Bloggers Brunches, nodig mij uit and I will be there. Wel fijn als de gerechten op de brunchtafel niet te zwaar en machtig zijn.

Jullie weten misschien wel dat ik gek ben op Florida Grapefruit. Vorig jaar bezocht ik zelfs een speciale Florida Grapefruit Master Chef Clinic bij Restaurant Niven in Rijswijk. Het opende mijn ogen en leerde me hoeveel je kan doen met grapefruit.

Vandaag maakte ik een torentje van cake en grapefruit, lekker fris en feestelijk. Ideaal voor bij een brunch dus. Hoe bouwen we dit gerechtje?

Ingrediënten voor 4 personen

Grapefruit

  • 3 Florida Grapefruits
  • Grote bak aardbeienkwark
  • 4 kleine glaasjes (als je veel honger hebt mogen grote glazen natuurlijk ook)

Bereiden

  • Snijd de grapefruits in kleine stukjes, gooi dit bij de kwark en roer het tot één geheel
  • Zet het kwark en grapefruit mengsel een uur in de ijskast
  • Snijd de cake in ronde plakken ter grootte van het glas
  • Stop de eerste ronde plak cake onderin het glas
  • Schep hier wat van het mengsel op
  • Ga door met laagjes maken totdat je bovenaan het glas bent
  • Decoreer het gerecht met twee plakjes grapefruit bovenin het glas

Wil je dit gerechtje eens op een andere manier bereiden? Vervang dan de kwark door slagroom.

Geniet ervan!


1 reactie

Kirsten -

Leuk!!

Reageer ook