fb
Damespraatjes Damespraatjes

Overheid vult potje subsidie isolatie weer tot 2018

Om je huis aangenaam te maken is een stijlvolle aankleding alleen niet genoeg. Vanzelf draagt een mooi behang, goed bij elkaar gezochte meubelen en aangename vloerbedekking bij aan sfeervol wonen. Nog meer behaaglijkheid bereik je door het isoleren van je huis. Ik was in de veronderstelling dat de gemeente daarvoor geen subsidie meer verstrekt. Mis! Het potje is weer goed gevuld. De moeite waard dus om uit te zoeken wat voor jouw woning werkt.

Wist je trouwens dat inwoners van de steden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven het meest gebruik maken van de subsidie? Sinds september vorig jaar is het potje voor het isoleren van je huis weer gevuld en bij inwoners van die steden is het aanvragen ervan razend populair.

Voorwaarden subsidie isolatie

Waar moet je aan voldoen om van de subsidie isolatie gebruik te maken?

  • je moet in elk geval twee isolatiemaatregelen uitvoeren. Je krijgt ook subsidie voor het inwinnen van advies
  • de subsidie is bedoeld voor particulieren van een woning of appartement of voor Vereniging Van Eigenaren
  • je hebt de keuze uit dak-gevel-spouw, vloer en dubbelglas
  • ook als je deuren en kozijnen isoleert krijgt je subsidie
  • isoleer je dusdanig dat je er ook energie mee bespaart? Dan ontvang je een bonus.

Begin dit jaar is er 24.591.225,00 euro subsidie aangevraagd en de overheid verstrekte 7.221.965,00 euro. Tot eind dit jaar zit er nog zestig miljoen in het potje.

Isoleren is kostbaar

Het laten isoleren van je huis kan best in de papieren lopen. Voordeel is wel dat je energiekosten aanzienlijk naar beneden gaan zodra je je woning goed isoleert. Je verdient het dus best snel weer terug. Bij je gemeente kun je navragen wat de mogelijkheden zijn en waarvoor subsidie kan worden aangevraagd. Als je een specialist in de arm neemt om de isolatieklus te klaren, dan berekend hij de verlaagde BTW van zes procent in plaats van eenentwintig procent. Wist je bijvoorbeeld dat je al veel winst behaald door alle enkele ramen die je hebt, te vervangen voor dubbelglas? Betrekkelijk eenvoudig te verwezenlijken een hoge opbrengst. Ook het isoleren van spouwmuren en kruipruimtes loont.

Je bespaart, als je je hele huis goed isoleert zo’n vijftienhonderd euro. Kun je weer leuke andere dingen van doen! Bijvoorbeeld besteden aan een gezellige, warme inrichting.

Hebben jullie subsidie aangevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen? Was dat lastig? Of ging dat vrij makkelijk? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig J  

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook