fb
Damespraatjes Damespraatjes

Steeds makkelijker om flexibel te werken. Lees hier waarom!

Heb jij weleens moeite om werk en privé te combineren? Bijvoorbeeld doordat je moeder ziek is en je haar eigenlijk moet verzorgen? Of omdat je net een kindje hebt gekregen? Iedereen loopt een keer tegen een situatie aan waarbij niet alleen werk veel van je vraagt, maar ook privé wat extra aandacht nodig heeft. De overheid is dit jaar haar verlofregelingen aan het uitbreiden, waardoor flexibel werken nu een stuk makkelijker is!

Zo wordt onder andere het zorgverlof uitgebreid, waardoor je vanaf 1 juli 2015 verlof kunt aanvragen om te zorgen voor bijvoorbeeld je grootouders, broer, een vriendin of buurvrouw.

Iets wat al sinds 1 januari een stuk flexibeler is, is het bevallingsverlof. Je kan nu, in overleg met je werknemer, het bevallingsverlof gespreid opnemen. Een fijne manier om zelf je tijd in te delen.

Thuiswerken-Mara-flexibel-werken-C

Ik ben zeker een groot voorstander van het flexibele werken! Bij Damespraatjes zijn wij al langere tijd flexibel. Zo werk ik afwisselend op kantoor in Amsterdam, thuis bij onze hoofdredacteur Sandra of aan mijn eigen eettafel. Ikzelf vind het heel prettig, doordat je op een efficiëntere wijze met je werk kunt omgaan. De tijd dat iedereen van 9:00 tot 17:00 uur op kantoor zat is al tijden voorbij. Gelukkig speelt de overheid hier met haar nieuwe verlofregelingen goed op in.

Wil je meer informatie over de nieuwe verlofregelingen en het flexibele werken? Kijk dan op Rijksoverheid.nl/verlof

Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook