Ovenschotel met zoete aardappel, gehakt, bloemkool en geitenkaas

Eerder vertelde ik al over mij nieuwe oven en de ovenschotel verslaving die ik hier inmiddels aan heb overgehouden. De ovenschotel Hawaii was echt heerlijk, maar ik wilde ook een schotel met gehakt, zoete aardappel en bloemkool maken. En oh… Deze was minstens net zo lekker als de Hawaii ovenschotel. Proberen jullie deze ook? Echt doen hoor!

4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 45 minuten

Ingrediënten

1 zakje Maggi Ovenschotel Bloemkool-room
400 gram bloemkool, in roosjes
700 gram zoete aardappel, in schijfjes
350 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
1 ei
150 ml kookroom
100 gram zachte geitenkaas
4 plakjes filodeeg

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal het filodeeg uit de vriezer en laat dit in losse plakken ontdooien
  • Kook de zoete aardappel en bloemkool vijf minuten en zet dit apart
  • Bak de ui en het gehakt gaar
  • Bereid de Maggi Ovenschotel Bloemkool-room zoals aangegeven op de verpakking en mix goed door met een garde.
  • Leg de plakken filodeeg in de ovenschaal en zorg ervoor dat de plakjes iets over de rand van de schaal vallen
  •  Verdeel de helft van de zoete aardappel over de ovenschaal Schep hier het gehakt overheen. Verdeel hier de bloemkool over. Leg als laatste laag de andere helft van de aardappelschijfjes op de schotel
  • Schenk de bloemkool-roomsaus over de schotel en verdeel tot slot de geitenkant over de bovenkant
  • Doe de schotel voor 45 minuten in de oven
  • Je bent klaar om lekker te genieten!

Dit recept van Mara is ook terug te vinden om de website van Maggi, waar nog veel meer lekkere recepten opstaan. Check het hier!


Reageer ook