fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op zoek naar de perfecte lamp? Hier moet je op letten!

Op een regenachtige ochtend fietste ik langs een container. Bovenop schitterde een prachtige, ouderwetse lamp die fantastisch zou hangen in onze gang. Ik stopte, keek en liep het tuinpad op. Een vrolijke vrouw deed de deur open. Maar natuurlijk mocht ik die lamp hebben, hij paste niet in haar moderne interieur. “Ik ben zo blij dat je ‘m meeneemt, want het ging me toch een beetje aan mijn hart dat íe in de container belandde.”

We woonden al een jaar of tien in ons jaren vijftig huis, maar voor de gang beneden konden we geen goede verlichting vinden. Talloze hanglampen en plafonnieres hadden we gezien, maar bij geen een hadden we het juiste gevoel. Nog steeds word ik blij als ik naar de gevonden lamp kijk. Van het inrichten van een huis, vind ik de verlichting misschien wel het moeilijkste. Ik moet er letterlijk tegen aan lopen, als ik op zoek ga, vind ik het niet. Omdat ik veel thuis werk en niet altijd zin heb om in mijn kantoor te zitten, schrijf ik veel aan de eettafel. Een centrale plek in ons huis waar goed maar ook sfeervol licht belangrijk is. Wat moesten we er boven hangen? Dus was ik op zoek naar hanglampen voor boven de eettafel. Wilden we moderne lampen? Een industriële lamp? Of kozen we voor een mooie wandlamp? We zaten met onze handen in het haar. Toen we naar ideeën en tips zochten, kwam ik al snel terecht bij Lampen24.nl, één van de grootste onlineshops in Europa. In het assortiment van 30.000 producten moest het wel heel gek lopen wilden we daartussen niet onze lamp vinden. Ik ging er een avond goed voor zitten en zag de ene na de ander lamp die ik leuk vond. Bovendien zat op een aantal exemplaren flinke korting of waren er andere aanbiedingen waarvan ik blij werd. Daar kon ik dus vast een hanglamp kopen.

Led-verlichting

Waarvan mijn hart ook een sprongetje maakt is de led-verlichting die Lampen24.nl in huis heeft. Duurzaamheid vind ik belangrijk en in de online-shop zijn rond de drieduizend uiterst zuinige led lampen en lichtbronnen te vinden. Ik kreeg last van keuzestress maar koos uiteindelijk voor twee prachtige oranje hanglampen. Die goed licht geven als ik de krant ’s ochtends vroeg lees, mijn artikelen ’s avonds nog snel tik of tijdens gezellige etentjes aan de grote eettafel. Omdat ik weet dat ik niet de enige ben die het lastig vind om de juiste verlichting boven de eettafel te vinden, las ik handige tips op de site.

1. Dimmen

Als je regelmatig dineetjes geeft en lekker met de gasten lang blijft natafelen, is groot licht niet nodig. Een dimmer op je verlichting draagt bij aan een gezellige sfeer, goed om daar even bij stil te staan als je op zoek bent naar de juiste hanglamp.

2. Inspiratie

Vaak weet je een beetje wat je zoekt, maar niet precies. Onderzoek wat je leuk vindt, welke stijl wil je? Zoek op internet naar interieurs, kijk naar de lampen, doe inspiratie op. Dat maakt de keuze makkelijker.

3. Grootte

Hoe groot je tafel is en de ruimte waarin je eetstel staat, is belangrijk in de keuze van je lamp. Als je een grote kamer hebt, kun je prima een forse lamp aan het plafond hangen, maar die staat minder mooi in een kleinere ruimte.

Inmiddels hebben wij verlichting waarmee we blij zijn, maar ik blijf altijd kijken of ik leuke lampen zie. Want het zou zo maar kunnen dat ik tegen een nog mooier exemplaar aanloop natuurlijk….

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook