fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op vakantie zonder zorgen: goedkope autoverhuur!

Voel je de lentekriebels? Je kan niet wachten tot het zomer is en wil al graag op vakantie. Waar plan jij naar toe te gaan dit jaar? Ga je van thuis uit met de auto op een road trip, all-in ver weg of vlieg je liever naar een warm land en vertrek je van daaruit met de auto? Je kan bijvoorbeeld naar Spanje vliegen en dan een auto huren. Je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het weer, want de zon schijnt er altijd! 

Waar boek ik?

Goedkope autohuur is handig, want je gaat en staat waar je wil. Plan je routes nog wanneer je thuis bent, als je gegarandeerd een aantal plekken wil bezoeken. Wanneer je van spontaniteit houdt, kan je natuurlijk ook de route plannen in het land zelf. Wanneer je een vlucht boekt, zoals bijvoorbeeld bij Ryanair, stellen ze voor om een auto te huren bij je vlucht. Dit is handig maar er zijn betere websites, zoals https://www.goedkoperautohuur.nl. In principe is dit een soort Skyscanner voor autoverhuur. Zij bieden goedkope autoverhuur in meer dan 170 landen aan en vergelijken automatisch de prijzen van verschillende agentschappen. Zo kun je dus gegarandeerd de goedkoopste auto vinden.

Tips bij het boeken

Je wilt natuurlijk een zorgeloze vakantie en daarom vind je hier nog enkele nuttige tips voor het boeken van een reis met de auto.

Zorg voor een verzekering! Agentschappen, zoals Avis, bieden een all-in formule. Zo hoef je je geen zorgen te maken en kunnen er zich geen verrassingen voordoen. Let ook op de data, wanneer je boekt. Boek volle dagen, dus bijvoorbeeld van dinsdag 8u tot en met dinsdag 8u. Stel dat je zou boeken tot en met dinsdag 15 u, dan rekenen de agentschappen al snel een extra dag bij.

Met wat voor auto rijd je thuis? Maak het jezelf gemakkelijk en neem een auto, waar je goed in kunt rijden. Bedenk je wat de betrouwbaardere automerken zijn en zorg dat je voor een veilige auto voor je type reis kiest. Let ook op het volgende. Heb je veel koffers? Met hoeveel personen ga je? Je kiest best op voorhand voor een auto die ruim genoeg is, zodat je ter plekke niet naar een grotere auto hoeft te vragen, want dan komen er vaak extra kosten bij kijken. Kijk ook even naar de zuinigheid van de auto. Verbruikt de auto veel?

auto-sleutel

Full/full regeling

Kies best voor de tankregeling full/full: zo ben jij degene die verantwoordelijk is om de auto met volle tank terug te brengen. Soms gebeurt het dat het agentschap hoge kosten aanrekent om de tank zelf terug te vullen. Wanneer je een full/full regeling hebt, is de tank jouw verantwoordelijkheid en heb je daarmee ook de kosten zelf in de hand.

GPS mee

De GPS breng je best van thuis uit mee, je kan deze thuis achteraf nog gebruiken en bij het verhuuragentschap zijn deze vaak duurder. Kijk wel even na of je GPS ook in het buitenland actief is. Je kan natuurlijk ook altijd old-school gaan met echte kaarten.

Lees ook steeds het huurcontract grondig na, zeker de kleine lettertjes! Is iets niet duidelijk? Vraag het even na en snap alles voordat je tekent.

Zo, nu weet je waar je de auto kan verhuren en op welke aspecten je het beste even let. Zo wordt het zeker een zorgeloze vakantie, waar je puur kan genieten!

1 reactie

Lisa -

Skyscanner heeft zelf ook autoverhuur vergelijking op hun site, werkt heel goed! https://www.skyscanner.nl/autoverhuur/

Reageer ook