fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op vakantie met meerdere gezinnen? Damespraatjes geeft tips!

De één is er gek op, de ander verafschuwt het: met meerdere gezinnen op vakantie gaan. Gezamenlijk eten, leuke tripjes maken, de kids hebben de hele dag hun vriendjes bij zich en jullie kunnen eindeloos bijkletsen met vrienden die jullie veel te weinig zien. Een (lang) weekend of midweek met een grote groep in een groot vakantiehuis kan heel erg leuk zijn! Damespraatjes geeft een paar goede tips om zo’n gezamenlijke vakantie (op positieve wijze) onvergetelijk te maken.

1. Weet wat je kan verwachten
Grote groepen zijn gezellig, maar je loopt ook tegen veel verschillen in behoeften, wensen en gewoontes aan. Spreek van tevoren goed met elkaar af hoe jullie programma eruit ziet en wat je van de vakantie verwacht. Sta je vroeg op of blijf je lekker liggen? Eet je samen of ieder voor zich? Wil je vooral relaxen of juist heel veel meemaken? Tafel je lang na of duik je vroeg onder de wol? Als dit voor het boeken duidelijk is, lopen jullie tegen een stuk minder teleurstellingen of zelfs ergernissen aan.

slide-16

2. Geef de kinderen de ruimte
Het is best spannend om met veel kinderen op vakantie te gaan. Ze willen van alles zelf ontdekken en het liefst spelen ze de hele dag met hun vriendjes. Hoe houd jij dan ever overzicht over de situatie? Heel simpel: bijna niet. Geef de kids een mobiele telefoon of horloge mee en spreek regelmatig een tijd af waarop jullie elkaar even ontmoeten. Nodig ze uit voor een pannenkoeken lunch, ga om 3 uur lekker een ijsje met z’n allen eten en vraag of ze willen helpen met koken. Op deze manier heb je ze een aantal keer per dag in de buurt en weet je beter waar ze uithangen. Bedenk ook dat je binnen een grote groep niet de enige ouder bent. Wissel de rol van strenge moeder af, je zult zien dat andermans kinderen beter naar je luisteren dan je eigen!

slide-18

3. Gun jezelf rust
Na een hele dag sociaal gedaan te hebben kan het zijn dat je behoefte hebt aan een lekker moment voor jezelf. Pak dit moment! Het is helemaal niet raar als je lekker een uurtje in bad damespraatjes.nl op je iPad wilt lezen. Kom hier gewoon voor uit en geef aan hoe lang je hiervoor nodig denkt te hebben. Waarschijnlijk is de rest van de groep alleen maar blij dat ook zij de teugels een beetje kunnen laten vieren.

slide-9

4. Bespaar niet op ruimte
Dat je geen kapitaal voor een groot vakantiehuis wil neerleggen is logisch. Je moet tenslotte ook daar lekker wat geld te besteden hebben. Toch loont het om niet zomaar de goedkoopste optie te nemen en ‘even lekker in te schikken’. Kinderen vinden het niet altijd leuk om met z’n vieren een kamer te delen, net zoals dat ze het waarschijnlijk niet leuk vinden om op de bank te liggen. Jij en je man liggen toch ook niet bij een ander stel op de kamer… Bespaar een hoop ruzie en gedoe en zorg ervoor dat alle kinderen een fijne kamer hebben. Kan je ze er tenminste ook af en toe naartoe sturen als dat nodig is.

slide-15a

5. Zorg dat er voor iedereen wat leuks te doen is
Kies een locatie waar voor iedereen wat leuks is. Een zwembad voor de kids, leuk winkel/uitgaans centrum op minder dan een half uur rijden voor de tieners, golf-/tennisbaan voor de mannen, wellnessfaciliteiten voor jou en je vriendin, met de hele groep lekker varen in een mooie sloep die bij je grote vakantiehuis ligt of naar leuke bezienswaardigheden gaan. Verveling is funest.

Wil jij zelf graag met een grote groep op vakantie in een groot vakantiehuis, maar weet je niet goed waar?
Kijk op www.vakantiehuis-16-personen.nl en ontdek hoe jullie in alle ruimte en rust vakantie kunnen vieren!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook