fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op vakantie met de hond? Dit moet je voorbereiden!

Op vakantie met de hond? Dit moet je voorbereiden!

Wij hadden vroeger zo’n dikke teckel. Echt een worst op pootjes! Lady heette ze en uiteindelijk is ze 16 jaar geworden. Hoe dat kan, geen idee…misschien wel door dat slokje koffie iedere ochtend, of dat likje vla in de avond. Hoe het ook zij, het was een echt gezellig beestje, dat ook altijd meeging naar de camping. Mijn ouder hadden namelijk een stacaravan, waar we uiteraard zo vaak mogelijk naartoe gingen. Deze stond in Putten, dus daar gingen we met de auto heen (eerst vanuit Den Haag, later vanuit Hilversum) en die bolle ging dus gewoon mee. Zodra de wasmand met schone handdoeken e.d. in de gang stond lag zij er bovenop. Ze had dan een blik van ‘vergeten jullie me niet?’. Als we op vakantie gingen naar het buitenland, dan logeerde ze vaak bij een kennis of werd ze liefdevol opgevangen in een heel goed pension. Wij hebben zelf twee katten en een vogel, maar wellicht dat er in de toekomst – als we groter wonen – wel een hond bijkomt. Waar ik dus opgroeide met een dikke teckel, groeide mijn partner op met een prachtige Golden retriever (die heel goed wist aan welk einde van de eettafel er vaak ‘dingen op de grond vielen’). Deze Goldie met de naam Sascha ging overigens wel altijd mee op vakantie, maar dan gewoon lekker in Nederland. Een huisje huren met hond was voor hun dus iets heel gewoons. Wil jij ook op vakantie met de hond? Dit moet je voorbereiden!

Hondvriendelijke accommodatie

Goed om te weten: je kunt niet zomaar je hond meenemen naar alle luxe vakantiehuizen. Hiervoor zijn speciale hondvriendelijke accommodaties voor in het leven geroepen. Deze zijn er in heel Europa, dus je hebt zeker weten wat te kiezen. Wil je lekker midden in de natuur vertoeven, dan kan dat. Liever in een omgeving met meer voorzieningen en activiteiten? Ook geen probleem! Je kunt hiervoor perfect terecht op een vakantiepark waar je alles binnen handbereik hebt.

Uitwaaien aan zee

Ben je een liefhebber van de zee en zie je het wel zitten om wat kilometers te wandelen met jouw trouwe viervoeter? Je kunt hiervoor terecht aan onze eigen prachtige Nederlandse kust, maar ook Denemarken is hiervoor een goede optie. Liever iets mediterraans? Ook in Portugal, Spanje, Kroatië, Italië en Griekenland kun je een vakantiehuisje last minute boeken.

Paspoort en vaccinaties

Binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft een hond altijd een Europees dierenpaspoort nodig. Dit paspoort is levenslang geldig, maar heeft wel de voorwaarde dat je je hond op tijd laat inenten tegen hondsdolheid. Daarnaast moet hij/zij ook gechipt zijn. Je kunt het paspoort aanvragen bij de dierenarts. Ook de chip kan hier worden gezet. Een tatoeage mag alleen als deze is aangebracht vóór 2 juli 2011. Vraag altijd bij de dierenarts na of het land waar je heen wilt reizen nog andere aanvullende eisen stelt.

Met de pup op reis

Hebben jullie een pup en willen jullie deze meenemen naar een vakantiehuisje? Om een stressvrije vakantie te hebben voor jezelf is het dan wellicht een goed idee om een huisje met een omheinde tuin te huren. De pup kan dan lekker spelen en rondsnuffelen op een veilige manier, terwijl jij lekker kunt ontspannen.

Gaat jouw hond naar een hondenoppas of nemen jullie hem gezellig mee? Waar naartoe en zaten jullie toen ook in een hondvriendelijke accommodatie? We lezen het graag in de reacties hieronder.

Afbeelding: Tamara Bellis – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook