fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra neemt haar taak als hondenoppas heel serieus

Behoorlijk heb ik het van de daken gebruld dat ik oma ga worden. Mara is zwanger van haar eerste kindje en in augustus hoop ik oma te worden van een lief, klein babymeisje. Ik ben me aan het voorbereiden op mijn oma-rol, maar stiekem heb ik daar al een beetje op geoefend. 

Een warm welkom in onze familie voor Lola

Ongeveer 2 jaar geleden besloot Mara dat ze graag een hondje wilde hebben. Toen ze nog thuis woonde was er geen sprake van dat er een vrolijke viervoeter bij ons kwam wonen. Zelf was ik veel weg en dat gold ook voor onze andere gezinsleden. Als je een hond neemt moet je goed weten dat je hem de allerbeste verzorging gaat geven die er is. Anders moet je er niet aan beginnen en wij konden er niet zeker van zijn dat een mogelijk hondje een paar keer per dag uitgelaten zou worden.

Maar nu Mara op zichzelf woonde en ook nog leuke huisgenoten had, die heel graag af en toe met een hondje wilden wandelen, nam ze de beslissing om een hondje te nemen.

En zo vond ze Lola, een Franse buldog van een paar jaartjes oud. Het was liefde op het eerste gezicht en niet alleen voor Mara. Ook mijn man, ikzelf en de zusjes van Mara waren “in love”. Ik denk niet dat er een hondje in de wereld is dat zoveel is geknuffeld als dat lieve monstertje (want eerlijk gezegd vind ik Franse buldogjes zo lelijk, dat je continu vertederd ben).

Het kan nog leuker!

Mara had de smaak te pakken en samen met haar vriend besloot ze om er nog een Frans Buldog pupje bij te nemen. Sambal, een super stoere en mannelijk baby-pup kwam ook bij Mara wonen en was meteen de beste vriendjes met Lola. Geweldig om te zien hoe die twee direct vanaf het begin een klik hadden.

Wij verzorgen mee

De 2 hondjes komen regelmatig bij ons logeren en zoals ik hierboven al even aangaf, komen er bij mij wel een soort oma-gevoelens los als ik voor de hondjes zorg. Ik voel me er ook super verantwoordelijk voor en als ze er zijn ga ik veel met ze wandelen (afgewisseld met mijn andere huisgenoten) en geef ze goed op tijd hun water en brokjes.

De honden brengen een enorme gezelligheid in huis en lijken ons toch al hechte gezin, nog meer te binden. We liggen regelmatig met elkaar in een deuk om de gekke fratsen die ze samen uithalen. En ook de verzorging van deze honden valt me eigenlijk heel erg mee. Iedereen wil wel lekker met ze wandelen en af en toe wat eten in hun bakjes doen is geen zware taak. Je kunt zelfs de hondenbrokjes thuis laten bezorgen, hoe makkelijk is dat! Er zijn heel veel manieren waarop je dierenvoer thuis kunt laten bezorgen, o.a. via Brekz.

Achteraf denk ik wel eens; hadden we zelf 15 jaar geleden maar een hondje genomen. Als ik toen had geweten hoe leuk het is en wat een gezelligheid ze meebrengen …..

Nog meer wandelen

Over niet al te lange tijd krijgt Mara haar baby en ga ik ook regelmatig oppassen. Ik heb me voorgenomen om zeker in het begin, als het kindje nog veel slaapt, lekker met de kinderwagen het Vondelpark in te gaan. En dan gaan Lola en Sambal natuurlijk mee! Ik kijk er al enorm naar uit.

 

Reageer ook