fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op Vakantie: de EHBOkoffer, wat hoort daar nu toch in?

Tijdens onze cursussen stellen wij altijd een aantal vragen over de EHBO koffer: Wie heeft er één thuis? Wat zit er in? En wat kan je er mee?

Op deze drie vragen moeten toch regelmatig een aantal ouders het antwoord schuldig blijven. Hoog tijd om de EHBO koffer weer eens onder de aandacht te brengen. Wist je dat het in veel landen in Europa verplicht is om een EHBO koffer in je auto te hebben?

Er zijn heel veel verschillende EHBO koffers op de markt, dat maakt het vaak moeilijk om te bepalen welke geschikt is voor jouw situatie. Het Oranje Kruis heeft in 2011 verbandrichtlijnen opgesteld. Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden hebben zij gekozen voor vier categorieën:

  • Basis, de huis-, tuin- en keuken-EHBO koffer
  • Evenementen / Sport
  • Bedrijven
  • Verkeer, de EHBO koffer voor in de auto

Als je dus een EHBO koffer voor thuis aan wilt schaffen kan je voor  de basiskoffer gaan. Let op, dit is een richtlijn. Denk er zelf eens over na hoe jij en je gezin leven. Welke hobby’s hebben jij en je kinderen? Waar gaan jullie heen in de vakantie? Lezen je kinderen graag een boek of hangen ze liever in een hoge boom? Je weet zelf wel wat je ongeveer kan verwachten. Daar kan je je EHBO koffer op aanpassen. Misschien wat extra pleisters of Arnicazalf toevoegen? Denk eens aan ORS voor als je op vakantie gaat. Sommige mensen gaan niet op pad zonder BioGaze (bij brandwonden). Of de bekende rode washand!

Wat zit er zéker bij jóu in je EHBO koffer als je op vakantie gaat? Laat je reactie achter en breng iemand anders op ideeën!

Wil je niet zelf op zoek naar los verbandmateriaal? Kijk dan eens in onze webshop voor de leukste kinderEHBO koffers. Vooral de groene kinderkoffer en de Ouch!Box zijn zeer geschikt als EHBO koffer voor het gezin. Bel of mail gerust voor meer informatie!

Dan rest ons iedereen een hele fijne en rustige zomer toe te wensen!

Volgende keer op damespraatjes.nl: Tip 3, “Mam! Ik ben gevallen!”

Georgine Aalpol

Georgine Aalpol (41) is IC-verpleegkundige én moeder van twee bijna-pubers. Door haar opleiding, kennis en jarenlange ervaring weet zij wat levensreddend handelen inhoudt. Met haar bedrijf ICE care geeft zij onder andere speciale kinder EHBO-cursussen. “Naast allerlei kennis levert zo’n cursus ouders vooral zelfvertrouwen op.”

ICE care geeft kinder EHBO-cursussen, maar ook speciale kinder EHBO-workshops en thema-avonden. Alles vindt plaats in kleine groepjes met een leuke, ongedwongen sfeer.

Kijk voor meer informatie op www.ice-care.nl

Lees ook het interview met Georgine op Damespraatjes

5 reacties

Annette -

Naast een goede pijnstiller / koortswerend middel, pleisters en jodium neem ik altijd Iberogast mee. Dit is namelijk een multi inzetbaar middel bij maag- en darmklachten als misselijkheid, maagzuur, een vol gevoel, maagpijn en maag- en darmkrampen. Reizen, verandering van klimaat en anders eten, bij veel mensen beïnvloedt het de spijsvertering en met Iberogast heb je die klachten weer onder controle.

Sharon -

Wat dacht je van deze checklist, daar staat echt alles op wat in je EHBO koffer moet zitten:
http://nl.checklist.com/checklist-ehbo-koffer

Georgine -

Dat is een héle goede aanvulling Charlotte! 😉

Charlotte Veltman -

Vergeet niet de smarties, oftewel “pilletjes”v voor kids voor alles en nog wat, in medicijnpotje doen of perpermuntjes…….

Sharon -

Niet zo’n goed idee om kinderen te foppen met snoepjes alsof het pilletjes zijn. De volgende keer denken ze, hmm lekker snoepjes en dan zijn het zware medicijnen.
Ook omdat ze soms best 3 smarties mag eten, of het hele doosje. Waarom zou dat dan niet mogen met een doosje echte pillen??

Reageer ook