fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een op maat gemaakte borstprothese zó waardevol is na een masectomie

Er zijn een aantal gebeurtenissen in het leven die zó ingrijpend zijn, dat je blik op de wereld voorgoed verandert. Eén van deze gebeurtenissen is een masectomie, ook wel een borstamputatie genoemd. In de meeste gevallen vindt een masectomie plaats bij vrouwen met borstkanker, maar ook wanneer je een erfelijke aanleg voor borstkanker hebt kan een borstamputatie worden voorgesteld. En hoewel een masectomie een bewezen effectieve behandelmethode is, neemt dit de nare bijsmaak van het verliezen van je borst niet weg. Wij vertellen waarom een  op maat gemaakte borstprothese zo waardevol kan zijn. 

Wanneer een prothese?

Na een borstamputatie is het meestal mogelijk om een reconstructie te laten doen. In bepaalde gevallen gebeurt dit direct na de borstamputatie en in andere gevallen wordt er gekozen om nog even te wachten met de reconstructie. Kies je ervoor om geen reconstructie te ondergaan, is een reconstructie niet mogelijk of wacht je nog even met de reconstructie? Dan vinden veel vrouwen het (na het dragen van de tijdelijke prothese) prettig om een mooie definitieve prothese te laten maken.

Exacte kopie van jouw borst

Borstprotheses zijn er in alle soorten en maten. En dat is maar goed ook, want geen borst is hetzelfde. Hoewel er altijd veel verschillende protheses beschikbaar waren, was er tot voor kort nog geen prothese die een exacte kopie van jouw borst is, te krijgen. Tot nu; want Eve Borstprotheses ontwikkelde een nieuwe methode waarbij jouw borst exact wordt nagemaakt. In dit artikel vertellen we je meer over hoe dit proces in zijn werk gaat, bespreken we de mogelijkheden en halen we een ervaring van een gebruiker aan.

Op maat gemaakte borstprothese

Eve Borstprotheses maakt gebruik van innovatieve technologie om jouw borst zo mooi en nauwkeurig mogelijk na te maken. Dit doen ze niet ‘uit de losse pols’, maar werken met een speciale 3D-scan met twintig camera’s. Door middel van deze 3D-scan wordt jouw eigen borst zeer accuraat in kaart gebracht en wordt er een gedetailleerde scan van het litteken gemaakt. Het maken van de scan en het aanmeten van de prothese doe je samen met de BIG-geregistreerde verpleegkundige van Eve Borstprotheses.

Materiaal en pasvorm

De 3D-scan van de borst en het litteken zorgen voor een uiterst getrouwe vorm van de borst. Daarnaast krijgt de prothese de kleur die het dichtste bij jouw eigen huidskleur ligt; er is keuze uit 14 verschillende tinten. De tepel komt op gelijke hoogte als bij je andere borst. Hij wordt gemaakt van zacht siliconen, wat prettig aanvoelt op de huid. De prothese kan je aan je litteken/huid vastmaken door middel van een dermatologische huidspray. Deze spray is in de meeste gevallen voor tijdelijk gebruik, de prothese blijft door de unieke pasvorm van nature goed op zijn blek in de beha. Het is dan wel belangrijk dat je een beha draagt die goed past en lekker zit. Net zoals altijd eigenlijk. Ook heel fijn: de protheses van Eve Borstprotheses zijn waterproof. Je kunt hem gebruiken in je badkleding en er zelfs mee zwemmen.

Ervaring met een  op maat gemaakte borstprothese

Een borstamputatie blijft (pardon my French) klote. Gelukkig kan een mooie prothese je wel helpen om weer te genieten van dat mooie jurkje, je favoriete lingerie en een strak bloesje. De ingrijpende gebeurtenissen vergeet je nooit, maar het is altijd goed om te streven naar hoopgevende manieren om hier mee om te gaan. We hopen dat een goed-passende en natuurgetrouwe borstprothese je hier bij kan helpen.

Qua lingerie kon ik nu weer verder kijken dan de geijkte prothese-merken. Bovendien blijft de prothese vanwege het maatwerk in ieder kledingstuk op zijn plek. Door mijn oedeem blijft de prothese niet te allen tijde naadloos zitten: ‘s avonds heb ik meer vocht op die plek dan ‘s ochtends vroeg. Tegelijkertijd zorgt de goede pasvorm en de zachte druk ervoor dat ik juist minder last heb van oedeem op de plek van het litteken: een hele welkome “bijwerking”. Soms slaap ik met de prothese, soms doe ik ‘m af”, zegt Eve Borstprotheses gebruiker Sonja. Wil je het hele verhaal van Sonja lezen en ook weten hoe andere gebruikers de prothese ervaren? Dat kan op deze pagina met gebruikerservaringen.

Constant in ontwikkeling

De op maat gemaakte borstprotheses van Eve Borstprotheses zijn constant in ontwikkeling. Hierbij wordt met aandacht gekeken naar de wensen en behoeften van haar gebruikers. Deze behoeften worden vertaald naar nieuwe mogelijkheden. Zo is Eve Borstprotheses op dit moment bezig met de ontwikkeling van tepelkleuringen. Zo sluit dit nu al waardevolle product straks nóg beter aan op de wensen van haar gebruikers.

Wil je meer informatie over een op maat gemaakte borstprothese? Bekijk dan de website of neem telefonisch contact op via (06) 202 015 32.  Foto boven het artikel gemaakt door: Annemarie Sabelis Fotograaf (W&E)

Lees ook: Wat stoppen met drinken voor gevolgen voor jouw leven heeft

Reageer ook