fb
Damespraatjes Damespraatjes

Juna: ‘Op deze momenten baal ik zo van mijn getrouwde vriendinnen ’

Juna is een happy single. Ze haalt zoveel plezier uit het warme contact met haar familie, vriendinnen en haar hond dat ze nooit behoefte heeft aan een partner op de bank. Maar er is één ding dat haar vreselijk stoort…

Toen de vriend van Juna haar bedroog, had ze haar buik vol van mannen. “Zeg nooit nooit, misschien tref ik ooit de ware en tot die tijd blijf ik lekker alleen. Ik vind het heerlijk om single te zijn.” Juna zit in verschillende vriendinnenclubjes en wordt regelmatig gevraagd. “Het is leuk om verschillende clubjes te hebben. Zo heb ik een vriendinnenclub van de sportschool en van de tennisclub en ook zie ik nog steeds meiden die ik heb leren kennen tijdens mijn studie. Zo leuk! Met de studiegenootjes heb ik nog steeds een keer in de twee weken een borrelavond en de meiden van de sportschool zie ik twee keer in de week. Natuurlijk is er ook druk appverkeer, dus eenzaam voel ik me nooit.”

In het weekend willen ze niet

Wat Juna wel opvalt, is dat haar vriendinnen alleen op doordeweekse dagen met haar afspreken en niet in het weekend. “De zaterdag en zondag houden de meiden eigenlijk altijd vrij voor hun partner of voor hun gezin. Dat vind ik soms wel moeilijk omdat ik het ook leuk vind om in het weekend af te spreken. Maar bijna niemand kan dan of reageert op mijn app. Vind ik jammer.”

Stedentripje doen?

Bij de pakken neerzitten is niets voor Juna en zo bedacht ze dat het misschien leuk was om met een van de vriendinnenclubjes een stedentrip te maken. “Soms zie ik op Facebook dat er een vriendinnengroep naar Praag of Barcelona is geweest met een aantal meiden en dat ziet er altijd zo leuk uit. Vandaar dat ik dacht: ik waag het erop en gooi het in de groep.” Als Juna in de appgroep van haar studiegenoten een balletje opgooit, wordt er lauw gereageerd. “Anne-Fleur liet als eerste weten dat een stedentrip in het weekend voor haar niet uitkomt omdat ze dan bij Floris wil zijn. Na haar appje kwam de een na de ander met een soort zelfde verhaal: de weekenden zijn voor partner en gezin.”

De een na de ander haakt af

Op zich snap Juna dat best wel, maar ze vindt het jammer dat de meiden ook niet heel veel moeite doen om zich een weekendje vrij te maken. “Het is toch leuk om samen de bloemetjes buiten te zetten in een andere stad? Even een ander decor, andere kroegen en restaurants. Maar nee, ik krijg de handen niet op elkaar voor dat idee. De een na de ander haakt af als ik zoiets wil organiseren.” Wat het Juna heel moeilijk vindt, is dat ze vriendinnen wel stedentripjes ziet maken met andere stellen. “Het was alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg: ik zag dat Anne-Fleur en Liv samen met hun mannen naar Antwerpen zijn geweest en daar ook hebben overnacht. En zo zijn er nog meer vriendinnen die een dubbel date weekend houden.”

Ik denk dat ze me mijden

Eerst deed Juna alsof het haar niet kon schelen, maar ze merkt dat het haar wel degelijk wat doet. “Ik word nooit meegevraagd en waarom niet? Omdat ik geen partner heb? Ben ik dan niet leuk genoeg? Het is net of ik er zonder partner niet toe doe en dat doet me echt pijn. Ik kan heel veel in mijn uppie maar een stedentrip vind ik in mijn eentje gewoon veel minder leuk. Het wordt pas echt feest als je met andere in de lampen kunt hangen. Ik krijg het gevoel dat sommige vriendinnen me mijden als het om weekendjes weg gaat. Dat voelt zo rot, terwijl ik het misschien ook wel kan begrijpen. Veel is bespreekbaar in mijn vriendinnenclubjes maar het lijkt wel of we hier een taboe te pakken hebben.”

Snap je de gemengde gevoelens van Juna? Hoe zou jij hiermee omgaan? Zou je het bespreekbaar maken in een vriendinnengroep? Of denk je: ‘ja dat is nou eenmaal zo als je single bent’? Wat raad jij Juna aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Marcelo Chagas via Pexels

Lindi’s huwelijk werd verpest door haar dronken vader

vader verpest bruiloft

Lindi droomde al jaren over trouwen, maar haar huwelijksdag eindigde uiteindelijk in een nachtmerrie. Ze deelt haar verhaal met ons. Zelfs wij werden er verdrietig door .. Verder lezen

3 reacties

Rieneke -

Aan single zijn zitten voordelen maar ook nadelen. Persoonlijk zit ik er ook echt niet op te wachten om met een vrijgezellen vriendin een weekend weg te gaan. Ik wil dan bij mijn gezin zijn wel vind ik het leuk om weekendje weg te gaan met één van onze vrienden met de kinderen. Zo kunnen de kinderen leuk met elkaar spelen. Ik denk dat jij er anders tegenaan kijkt omdat je vrijgezel bent want overiges niet verkeerd is maar ik denk dat je beter echt de stapavondjes,weekendjes weg kan plannen alleen of een vrijgezellengroep.

Petra van Dorp -

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het schijnt dat vrouwen in een relatie niet graag een single vrouw erbij uitnodigen, uit angst dat die met hun partner ervandoor gaat…

Joris -

Het lijkt een taboe. Misschien eens gewoon het onderwerp aansnijden? En verder kun je ook prima een paar dagen of een midweek met je vriendinnen een stedentrip doen, als het weekend te lastig voor ze is. Weet je gelijk of het weekend de ware bottleneck is…

Reageer ook