fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lindi’s huwelijk werd verpest door haar dronken vader

Lindi droomde al jaren over trouwen, maar haar huwelijksdag eindigde uiteindelijk in een nachtmerrie. Ze deelt haar verhaal met ons. Zelfs wij werden er verdrietig door ..

“Vorige zomer stapten mijn vriend Bas en ik in Toscane in het huwelijksbootje. Het jaar daarvoor had hij mij in Italië ten huwelijk gevraagd en vrijwel direct besloten we dat we ook het huwelijk daar wilden doen” Lindi licht helemaal op wanneer ze over het romantische aanzoek van Bas vertelt. “We begonnen meteen enthousiast met plannen.”

Vader met drankprobleem

Bas en Lindi werken allebei fulltime en besluiten een weddingplanner in te schakelen. “Carin nam enorm veel werk uit handen. Ze regelde de locatie, hield de gastenlijst bij, hielp bij de tafelschikking, regelde vliegtickets en hotels en stond mij bij op momenten dat ik het even niet meer zag zitten. In dat jaar zijn we echt vriendinnen geworden.” Het moment waarop Lindi Carin het meeste nodig had, was toen ze moest besluiten of ze haar vader wilde uitnodigen. “Mijn vader is zwaar alcoholist en hij is er eigenlijk nooit echt voor mij en mijn moeder geweest. Toch heb ik al die jaren wel contact gehouden, gewoon omdat ik het belangrijk vond om te weten wie mijn vader is. Ik twijfelde enorm of ik hem moest uitnodigen, omdat het eigenlijk altijd vervelend eindigt.”

Carin moedigt Lindi aan om het open met haar vader te bespreken. “Ze zei: ‘vertel tegen je vader dat je hem er graag bij wil, maar dat je bang bent dat het mis gaat.’ Dit heb ik toen gedaan. Mijn vader reageerde heel goed en was blij dat ik het bespreekbaar maakte. Hij beloofde niet te drinken op de grote dag en zei met tranen in zijn ogen dat hij het zo lief vond dat ik hem erbij wilde hebben. We spraken zelfs af dat hij me zou weggeven”

Dronken op de grote dag

Op de grote dag gaat het echter helemaal mis. “Al onze vrienden en familie vlogen de dag voor het huwelijk in één vliegtuig naar Florence. Mijn moeder belde me toen al dat mijn vader dronken in het vliegtuig zat. Ze zei dat ik me er geen zorgen over hoefde te maken en dat zij wel met hem zou praten. Ook tegen haar zei hij dat hij zich morgen zou gedragen en geen druppel alcohol zou drinken.” Toch lukt het de vader van Lindi niet om van de alcohol af te blijven. “Hij was bij aanvang die middag al zo dronken dat we ter plekke hebben besloten dat mijn moeder in plaats van hij me mocht weggeven.”

Na de ceremonie hadden we een borrel en een diner. “Ik wilde van het moment genieten, maar ik zag mijn vader het ene na het andere glas wijn achterover slaan. Bij de borrel viel het niemand op, maar tegen de tijd dat we aan tafel gingen, kon hij al bijna niet meer op zijn benen staan. Mijn schoonvader is toen naar hem toegegaan om hem naar zijn hotel te brengen, maar dat maakte mijn vader woest. Schreeuwend stond hij naast de tafel waar wij onze eerste maaltijd als man en vrouw zouden delen. Mijn moeder wist hem tot rust te brengen en hij zei zelf naar zijn hotel te gaan.”

Kotsend op de grond

Bas en Carin kalmeren Lindi en zeggen dat ze het even achter zich moet laten. “Ik heb dit toen gedaan en dat was fijn. Het diner was erg gezellig en we hebben echt genoten.” Na het diner lopen Bas, Lindi en de gasten naar het zwembad, waar het feest zou plaatsvinden. “Toen we daar aankwamen zag ik mijn vader op de grond bij het zwembad liggen. Hij was helemaal nat en lag kotsend op de grond. Behendig wist Carin de gasten af te leiden en nog even naar de bar te loodsen. Hierdoor heeft niemand het gezien, maar mijn dag was écht verpest. De eigenaren van het huis waar we trouwden hebben het allemaal snel opgeruimd en hebben mijn vader naar zijn hotel gebracht.” Lindi en Bas nemen zich voor het te proberen te vergeten, maar dat lukt Lindi niet. “Mijn dag was verpest. We hadden een jaar naar dit huwelijk toegeleefd en dan doet mijn vader dit! Ik had zo gehoopt dat het één keer goed zou kunnen gaan. Dat mijn vader zichzelf eens niet op de eerste plek zou zetten…”

Al het contact verbroken

Na het huwelijk heeft Lindi al het contact met haar vader verbroken. “Ik heb hem jarenlang het voordeel van de twijfel gegeven, maar dit was onvergefelijk. Hij had erg veel spijt en stuurt me al maandenlang emails om sorry te zeggen. Ik open ze niet eens meer.”

Wij nodigen jullie van harte uit om (op respectvolle wijze) op het verhaal van Lindi te reageren.

Foto door Scott Webb via Pexels

3 reacties

Margreet -

Het is een harde les: je kan geen afspraken maken met verslaafden. Of ze het niet kunnen of er uiteindelijk toch maling aan hebben, ik weet het niet. Maar ze beloven heel veel en ten slotte wordt je teleurgesteld. Rot als het ook nog eens je vader is. Het fijne voor jou is dat je man het heel goed oppakt.

Truus -

Huwelijk? Bruiloft bedoel je.

Joris -

Is dit een gerecycled artikeltje? Want zijn Ward en jij niet al gewoon getrouwd?

Reageer ook