fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte in je stacaravan

Kijk jij ook al zo enorm uit naar de zomervakantie? Als jullie je aan het oriënteren zijn op een nieuwe stacaravan zijn de lentemaanden heel bijzonder. Met grote precisie zoeken jullie naar een fijne stacaravan die volledig aansluit op de wensen van jullie gezin. Je wilt niks overhaasten, maar het liefst zou je er deze zomer al lekker veel tijd in doorbrengen. Zie jij jezelf al zitten, met een kopje koffie in de warme ochtendzon? Volledig genieten van alle vrijheid van je eigen stacaravan én de gezelligheid dit dit met zich meebrengt. In dit artikel vertellen we je graag alles over het inrichten van je (nieuwe) stacaravan en leggen we de focus op het optimaal gebruikmaken van de ruimte. Lees je lekker mee? 

Er zijn heel veel manieren om jouw stacaravan zo efficiënt mogelijk in te delen. Ga jij een nieuwe stacaravan kopen? We geven je graag een paar fijne tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte in je stacaravan.

Interieur bij aankoop

Veel stacaravans koop je met een compleet interieur. Je hoeft dan niks meer aan de inrichting te doen, maar let dan wel extra goed op of het aan al je wensen voldoet. Denk op een heel praktisch niveau na welke spullen je graag daar zou willen bewaren en opbergen en welke spullen ook wel mee naar huis kunnen. Bespreek dit ook met de partij waar je de stacaravan koopt, zoals Stekelbos. Ze denken graag met je mee over welke stacaravan aansluit bij jullie behoeften.

Bed met opbergruimte

Gebruik jij je bed alleen om op te slapen? Dan gaat er iets goed mis, want je zou hem daarnaast ook kunnen gebruiken om spullen in op te bergen! Steeds vaker zie je bedden met een mooie opbergruimte eronder. Handig voor dingen als handdoeken, beddengoed, tafellakens en schoenen. Op deze manier heb je er al snel heel veel ruimte bij, waardoor de rest van de stacaravan lekker opgeruimd blijft.

Bank met opbergruimte

Niet alleen onder je bed kun je spullen kwijt, ook onder de bank is dit mogelijk. Kies voor banken met ingebouwde bergruimte of schuif mooie platte bakken onder de bank. Je kunt deze vullen met boeken, opladers, spelletjes en waxinelichtjes.

Gebruik de hoogte

Net als bij kleinere huizen, is het ook bij een stacaravan slim om gebruik te maken van de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van een stapelbed waardoor twee kinderen aan één kant van de slaapkamer kunnen slapen. Aan de andere kant kun je nu een grote (inbouw)kast plaatsen. Maar ook met keukenkastjes, boekenkasten en kledingkasten is het slim om te zorgen dat je de ruimte tot het plafond volledig benut.

Dressoir in hal

Heb jij al eens aan een mooi dressoir voor in de hal van je stacaravan gedacht? Dikke kans dat je denkt dat hier te weinig ruimte voor is! Maar wist je dat er hele mooie dressoirs met een kleine diepte verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een dressoir van 120 meter breed en 25 centimeter diep. Je kunt nu nog steeds goed door de hal lopen, maar hebt er wel ineens veel bergruimte bij.

Je ziet: er zijn zo veel handige manieren waarop je beter gebruik kunt maken van de ruimte in de stacaravan. Zo blijft jullie nieuwe stacaravan lekker opgeruimd, georganiseerd en overzichtelijk. Zeker de moeite waard om goed naar te kijken bij het inrichten van jullie nieuwe stacaravan.

Praat mee

Hebben jullie al een mooi exemplaar op het oog? Hoeveel slaapplekken zouden jullie willen hebben? En hoe zou jij zo goed mogelijk gebruik van de ruimte maken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Andrea Davis via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook