fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op deze manier kies je het beste telefoonabonnement

telefoonabonnement Karin

Heb jij dat ook? Dat je hart een sprongetje maakt als je weer een nieuw telefoonabonnement mag afsluiten? De mijne doet dat wel! Eindelijk kan ik weer kiezen. Kan ik overstappen naar iets beters of iets goedkopers? Of misschien wel beter én goedkoper.

Opgetogen sla ik aan het vergelijken en zakt de moed me in de schoenen omdat de keuze groot is. Als ik het ene abonnement heb vergeleken en naar de volgende kijk, ben ik alweer vergeten wat de voordelen van het eerste abonnement waren. Een telefoon abonnement vergelijken valt niet mee; ik zie door de bomen het bos niet meer. Maar ook nu weer is internet my best friend en zijn er gelukkig websites waarop je in een oogopslag een telefoon abonnement kunt vergelijken.

Take your time

Voor het kiezen van een nieuw abonnement moet je even de tijd nemen, ga er rustig voor zitten. Want er worden talloze soorten abonnementen aangeboden met opties, zonder opties. Je moet aan veel denken en je bedenken wat je wilt. Wat voor een abonnement heb je in gedachten? Hoeveel wil je per maand besteden aan je telefoon? Wat zijn de voordelen? En de nadelen? En wil je onbeperkt internet, omdat je alles via je telefoon doet en overal!

Abonnement met toestel duurder?

Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat een telefoon met een abonnement altijd goedkoper is dan een los toestel met sim only te kopen. Dat is wel wat ik altijd deed! Nou moet ik er wel bijzeggen dat ik niet iemand ben die continu het nieuwste toestel wil, ik ben zuinig op mijn toestel en doe er jaren mee. Dat is alvast een goede tip en neem ik zeker mee in mijn zoektocht.

Sim Only? Wat is dat?

Je moet je dus afvragen of je een abonnement met of zonder telefoontoestel wilt. Je kunt dus een los abonnement nemen en als je geen geld wilt uitgeven aan een nieuwe smartphone dan kun kiezen voor een Sim Only. Sim Only is een mobiel abonnement zonder telefoon. Omdat je geen telefoon hoeft af te betalen, geef je minder uit aan je abonnement. Met Sim Only moet je dus alleen betalen voor je bel- en internetbundel. Als je nog geen smartphone hebt, kun je die kopen. En als je zelf nog een goed werkend toestel hebt hoef je niet per se een nieuwe.

Overstappen kan altijd

Als je geen eigen toestel hebt of een nieuwe wilt, kun je kiezen voor een abonnement met een telefoon. Dat betekent overigens niet dat je abonnement aan je toestel is verbonden. Je kunt altijd nog overstappen op een ander abonnement ook als je abonnement nog loopt. Houd er rekening mee dat een abonnement met een toestel altijd duurder is omdat je ook voor het nieuwe toestel moet betalen.

Beste telefoonabonnement vergelijken

Je bent eruit! Je weet, na even flink wat speur- en vergelijkwerk, nu welke telefoonabonnement het beste bij je past. Het is belangrijk om te weten wat je precies wilt omdat nu het echte abonnementen-vergelijken kan beginnen. Op internet zijn verschillende sites die je daarbij kunnen helpen, bijvoorbeeld Providers.nl. Juist voor het vinden van een nieuwe telefoon zonder er teveel voor te betalen. Ze laten je vrij simpel kunnen zien wat voor jou het voordeligst is.  Het is even wat werk, maar het loont de moeite. Ga niet gelijk met de eerste de beste in zee, maar kijk even wat er uit de vergelijking naar voren komt.

Hoe maak je je keuze voor een nieuwe abonnement? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook