fb
Damespraatjes Damespraatjes

Onzeker over je gezondheid? Dit kun je doen!

Onzeker over je gezondheid

We kennen het allemaal; ineens voel je je niet lekker, je bent vaker moe en/of hebt ineens een gek plekje of bultje. In de meeste gevallen gaat dit vanzelf over. Wist je dat een groot deel van de klachten waarmee mensen bij de huisarts komen, dingen zijn die niet behandeld hoeven te worden? Slechts in bepaalde gevallen is het belangrijk dat de situatie verder onderzocht wordt en/of er moet worden overgegaan tot behandeling. Toch zijn er veel mensen die zich geregeld zorgen maken over hun gezondheid. Hoe ga je hiermee om? Onzeker over je gezondheid? Dit kun je doen!

Gezond leven

Als jij je regelmatig afvraagt of je wel gezond bent, is het zeker aan te raden in ieder geval gezond te leven. Eet voldoende groente en fruit, beperk de inname van suiker, alcohol en bewerkt vlees, kom in beweging en slaap voldoende. Rook je? Dan adviseren wij je hulp te zoeken met stoppen. Roken is een van de grootse veroorzakers van problemen met de gezondheid en uit onderzoek blijkt dat rokers gemiddeld eerder overlijden dan niet-rokers. Je hebt niet overal invloed op, maar het toepassen van deze richtlijnen helpt je zeker om grip te krijgen op je gezondheid.

Thuistesten

Wist je dat je tegenwoordig veel gezondheidstesten vanuit huis kunt doen? Deze test neem je thuis af en stuur je per post op naar een gecertificeerd laboratorium. Homed-IQ is zo’n partij en zij bieden onder andere SOA-testen, algemene gezondheidstesten en preventieve gezondheidstesten aan. Zo kun je er een darmkanker screening test, een lever- en nierfunctietest en een cholesteroltest uitvoeren. Zeker als je je ergens zorgen over maakt, kan het afnemen van zo’n testje je mogelijk helpen. Goed om te weten: komt er iets uit deze test? Neem dan zeker contact op met je huisarts.

Naar de huisarts

Heb je het gevoel iets onder de leden te hebben, maar weet je niet goed wat het mogelijk kan zijn of maak je je er zorgen over? Neem dan altijd contact op met je huisarts. Ook als je twijfelt aan de informatie die uit een thuistest is gekomen, adviseren wij je je huisarts te bellen. Niets is zo belangrijk als je gezondheid en neem liever het zekere voor het onzekere.

Onzeker over je gezondheid? Vertrouw op je lijf

Het is goed je te bedenken dat de meeste kwaaltjes vanzelf overgaan. Als je koorts hebt, plotseling heel ziek wordt of als je de boel niet vertrouwt is het dus wel aan te raden naar de huisarts te gaan. Verder mag je (over het algemeen) best wat vertrouwen hebben in je lichaam en je gezondheid. Ons lijf is sterk en kan veel aan; vertrouw daarop!

Praat mee

Maak jij je weleens zorgen over je gezondheid? Waar denk je dan vaak aan en wat doe je? Bel je dan de huisarts of ga je zelf op onderzoek uit? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Photo by Erinada Valpurgieva on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook