fb
Damespraatjes Damespraatjes

Onze nieuwe blogster Laura stelt zich voor ….


Laura-van-der-Linde-portret-dp
Het leek me goed om mijn allereerste blog voor damespraatjes.nl te besteden aan een kort kennismakingsgesprekje. Anders kom ik zo patsboem met de deur in huis vallen. Ik ben keurig opgevoed dus ik ga me even netjes aan je voorstellen.

Mijn naam is Laura en als ik mezelf met drie woorden zou moeten beschrijven zou ik zeggen: verliefd, vermakelijk en vernuftig. Ik zal dat even toelichten. Ik ben al sinds 1996 verliefd op mijn vriend die ik heb leren kennen toen ik in het leger zat. Ik ben ook verliefd op onze poes Famke die een Friese naam heeft omdat manlief uit Friesland komt. Ik denk dat ik vermakelijk ben omdat ik zangeres ben van een jazzband en omdat ik dit jaar mijn eerste boek ga uitgeven (hoop ik). Tot slot vind ik mezelf vernuftig omdat vernuftig staat voor creatief en vindingrijk en omdat vernuftig zo’n leuk woord is. Je hoort het nooit en daarom heb ik het drie keer in één zin gepropt. Heerlijk toch?

Ik ga bloggen over mijn leven als zelfstandig ondernemer, als zangeres en als aanstormend bestseller auteur. Met deze blogs hoop ik jou te inspireren om ook creatief bezig te gaan. Niet zweverig met ogen dicht je aura kleien, maar zoeken naar je talenten en er iets mee doen. Heb ik ook gedaan.

Vroeger wilde ik niets liever dan actrice worden. Ik heb gefigureerd bij ‘Onderweg naar Morgen’ en ‘Goede Tijden’ en hoopte maar dat ik zou worden ontdekt. Ik heb ook nog twee jaar de opleiding ‘docent drama’ gevolgd. Omdat ik daarna vreselijk de behoefte had om weer met beide benen op de grond te staan, ben ik het leger in gegaan. Ik belandde met beide benen in de modder. Voor mijn neus stond een sergeant-majoor met krulsnor te roepen dat ik me moest verplaatsen van A naar B en dat ik daar een kwartier de tijd voor had. Het was op dat moment precies wat ik nodig had.

Anyway, actrice ben ik dus nooit geworden. Toen ben ik gaan zingen. Beroemd word ik er niet mee, maar dat hoeft ook niet. Ik ben nu zangeres van een heerlijk jazzbandje. Ik haal met mijn 38 jaar de gemiddelde leeftijd flink naar beneden, maar dat geeft niet. Dat past bij de muziek die we maken. My Funny Valentine, Paper Moon, The Boy From Ipanema… Ik hou d’r van!

Misschien is drie keer scheepsrecht. Misschien is dit mijn levenslot. Misschien word ik dit jaar een beroemd schrijfster. Ik heb afgelopen december en januari een sabbatical van twee maanden ingelast om een boek te kunnen schrijven. Ik heb dat gedaan in Oostenrijk. Ver weg van mijn werk en andere dingen die kunnen afleiden, zodat ik me helemaal kon storten op het schrijven. In december kreeg ik te horen dat mijn verhaal ‘Nummer 5’ tweede was geworden in de schrijfwedstrijd van damespraatjes.nl. Tweede vanuit negentig inzendingen. Een mooie opsteker.

Naar aanleiding daarvan kreeg ik bezoek van Sandra Blikslager. Met drie repen Bros chocolade in haar hand kwam ze me vragen of ik wilde bloggen voor damespraatjes.nl. Inderdaad, omkoperij! Maar het heeft wel gewerkt want met veel plezier heb ik hierbij mijn eerste blog geschreven voor damespraatjes.nl.

En tijdens het tikken van deze woorden eet ik het laatste stukje Bros chocolade op. Lekker hoor!

Tot het volgende blog!

Laura van der Linde

Website: www.lauravanderlinde.nl
Twitter: @LauravndrLinde

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

8 reacties

Frieda Nieuwland -

He Lau,
Wat leuk een eigen blog. Gefeliciteerd. Krijg je voor elke blog drie Bros-repen? Als je er genoeg van hebt, weet je waar je terecht kunt, he.
Veel succes!

Beppie -

Hoi Laura, wat geweldig dat je nu een eigen blog hebt. Veel geprobeerd maar dan nu tot de conclusie gekomen dat schrijven helemaal jouw ding is.
Ik ben benieuwd naar je boek want ik heb zelf ook lang gezocht via vele omwegen om tot de conclusie te komen dat schrijven het voor mij is.
Ik heb laatst ook een boek uitgegeven: Tegenwind. Dit boek heeft Damespraatjes ook al een beetje onder de aandacht gebracht. Nu nog een blog ;-). Ik wens je veel succes met het bloggen. Je hebt je debuut al gemaakt dus zeg ik ook Proficiat!

hellen -

veel succes !

Anja Bos -

Hoi Laura, Leuk dat je nu deze blog hebt! Mis trouwens wel een fase uit je leven in je verhaallijn. Een blog met een block? Nee toch, hoop ik. Succes,

Jacqueline de Waal -

Spannend hoor ben heel benieuwd!

Mieke Schepens -

Hallo Laura, dank je voor je leuke blog. Hij leest lekker. Tot de volgende keer.. Warme groet.

Sandra -

Hoi Laura, bedankt voor je super leuke blog. Ik vind het altijd heerlijk als ik meteen gegrepen word door iets wat ik lees. Dat was bij jouw blog zeker het geval. Heel veel succes met schrijven en je blogs voor Damespraatjes. Ik kijk uit naar het volgende blog.

leonie -

Na het lezen van dit stukje, ben ik heel erg benieuwd wat je nog meer in petto hebt.
Je hebt een aantal boeiende radicale stappen genomen in je leven, maar ik ben niet “gegrepen” door je schrijfstijl.
De reden dat ik nooit een blogger zou worden is omdat ik ook zo schrijf, ik schrijf zoals ik denk en dat is niet verbloemd of vernuftigd.
In ieder geval heel veel succes en plezier met schrijven.

Reageer ook