fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beautyblog Kathleen: de nieuwste trends op beauty gebied

Voor een vakidioot is de Beauty Beurs een walhalla. En als je samen met nog 9 andere vakidioten jury bent voor de Beauty Press Innovation Award is het net of het moederschip je weer heeft gevonden: samen snuffelen, voelen, smeren, ingrediëntenlijstjes doornemen en luisteren naar de presentaties van de geselecteerde merken die je vertellen waarom hun merk moet winnen. Mooi nieuws: er is weer veel fantastisch nieuw spul op de markt om ons tot op ons honderdste knap te houden.

De beauty-industrie heeft er een nieuw toverwoordje bij: organisch. Of natuurlijk. Het wil helaas nog niet altijd zeggen dat een merk dat ook echt is. Niks mis mee want 100 % natuurlijk betekent echt niet 100 % veilig of goed maar wie echt op een smeersteltje zit te wachten dat rechtstreeks uit je kruidentuintje komt, moet nog wel echt goed opletten. In de eerste ronde waren er tien finalisten geselecteerd en in de tweede ronde tijdens de eerste dag op de Beurs kwamen de winnaars uit de bus. Op de derde plaats eindigde Neoderma met de Mild Exfoliator, een product met een volle structuur dat tijdens het inmasseren in een olie-substantie verandert. Papaya, ananas en anti-oxydanten zorgen er voor dat je huid al tijdens het peelen goed verzorgd wordt. Een zachte peeling die je huid streelzacht maakt. Een heerlijk product waarvan ik vermoed dat vooral de veertigplussers onder ons enorm kunnen waarderen vanwege de voedende werking tijdens het reinigen.

Bikiniproof, baby!

De tweede plaats ging naar Comfort Zone die een patch heeft ontwikkeld waardoor je cellulitus afneemt. We waren allemaal muisstil tijdens deze presentatie. Een patch die je opplakt en 24 uur werkt. Na een maand gebruik konden je bovenbenen zomaar 2 cm in omvang zijn afgenomen. Dat zijn nog eens producten waar je, zo vlak voor je bikiniproof naar je vakantiebestemming wilt afreizen, wat aan hebt. De patches zijn remodellerend, drainerend en verstevigend. We kregen allemaal een patch mee die meteen opgeplakt werd. Het is tenslotte al begin maart.

De winnaar en, oh, wat gunde ik ze het, was Medik8 met de Redness Corrector. Een groene emulsie met onder andere vitamine B en E die snel opgenomen werd en de huid egaliseerde. Rode vlekken trekken weg én worden gemaskeerd, want groen, dat weet een kind, heft rood op. Geen parfum, geen allergenen en natuurlijke ingrediënten. Medik8 heeft een medische uitstraling en zoekt het niet in wollig taalgebruik maar noemt bestanddelen en ook nog eens de percentages die ze hebben gebruikt. Daar hou ik van. Het effect werd gedemonstreerd op een dame van Medik8. Allereerst werden met een dermaroller (een rol met kleine naaldjes) haar handen bewerkt tot er een rode vlekjes zichtbaar werden. Je moet wat over hebben voor je vak. Een klein likje Redness Corrector en voilà, de rode vlekken trokken weg en waren direct onzichtbaar. Voor al mijn zusters met rosacea, couperose of een klantenkaart bij de Gall & Gall, here is your solution!

Het was een feestje bij de uitreiking van de prijzen. Een open bar en een heerlijk buffet. Met onze patches opgeplakt was er immers geen enkele belemmering om drie keer met je bord terug te gaan. De boel werd immers toch gedraineerd, wat een mooi woord is voor afgevoerd zonder dat je er ook maar een squat voor doet. Hoppetee, dan mocht nog een glaasje wijn natuurlijk ook. Want voor een eventueel rood neusje de volgende dag was ook gezorgd, dank zij onze, net zo uitbundig feestvierende, winnaars van Medik8.

Niet gewonnen maar wel heel innovatief was de wimperkleuring van RefectoCil Sensitive. Wel eens je wimpers laten kleuren en besloten dat dat meteen de allerlaatste keer was? Je bent niet de enige. Het trauma van brandende en tranende ogen is het gewoon niet waard. Mikos heeft met RefectoCil Sensitive een methode waarin je in vijf minuten je wimpers pijnloos kleurt. Jurylid Tom Sebastian bood zich direct aan als proefkonijn want met tien trauma’s in een één jury waren we niet zo maar overtuigd. Binnen vijf minuten toverde de dame van Mikos zijn blonde wimpers om in donkerbruine blikvangers. Pijnloos? Volgens Tom wel. We hebben geen traan gezien. Simpele toepassing en prachtig effect. Hoewel ik na het trauma van meer dan twintig jaar geleden (denk een week lang rode ogen en huilen alsof ik net Titanic voor de derde keer die avond had bekeken) besloten had zoiets écht nóóit meer te doen, ga ik deze week naar de dichtstbijzijnde salon waar ze dit wondertje kunnen voltrekken. Je kunt het ook thuis doen maar ik laat zoiets toch liever over aan een professional. Ook Maria Galland verdient een vermelding. Nou weet iedereen dat alles van Maria Galland gewoon goed is maar de 301 Soint Affinant Perfecteur de Peau is zo fijn dat het een misdaad zou zijn het niet te vermelden. Het zuivert de teint en verfijnt de poriën. Dat laatste wordt vaak en vaak onterecht geclaimd maar Maria Galland maakt het waar.

In alle euforie besloot ik na de uitreiking ook het dessertbuffet aan te vallen. Ik had mijn patch, dus what the hell. Sterker nog, ik had inmiddels een heel doosje. Desnoods plakte ik er vanavond twee op. Maar dat vond Sanne van Comfort Zone, die te druk was met felicitaties in ontvangst te nemen om een hap te eten, geen goed idee. Eén per dag, dat is het maximum. Want de drainerende bestanddelen komen in je bloedbaan en zij wil wél dat we slank worden maar liever níet dat we hartkloppingen krijgen. Fully noted, Sanne.

De volledige lijst van genomineerden:

1. ReVersive, www.babor.nl / 2. Reviderm Vitamin C Spheres, www.reviderm.nl / 3.Power Hyaluronic Eyes & Eyelashes Gel, www.skeyindor.nl / 4.Body Strategist Patch www.comfortzone.nl / 5. PQAGE, www.beautyspot-benelux.com / 6.301 Soint Affinant Perfecteur de Peau, www.maria-galland.com / 7. Mild Exfoliator, www.neoderma.nl / 8. RefectoCil Sensitive, www.mikos.nl / 9. E-Filler Instant Lift, www.beauty2people.nl / 10. Redness Corrector, www.medik8.nl

Genomineerden

Blog
Kathleen Vael (48) is founder van nybf cosmetics. Ze woont in Hilversum en is moeder van een dochter van 16. Schrijven, sporten en het ontwikkelen van fijne en goede beautyproducten zijn haar grote passies. Haar cosmeticalijn is te vinden op www.nybf.nl. Zo nu en dan recenseert Kathleen ook boeken voor Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Renate -

Wat gaaf dat je al die mooie producten mag uittesten! Ben vooral benieuwd naar je ervaringen met de dermaroller, ben daar zelf in ieder geval wel helemaal fan van.

Reageer ook