fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jessica is ontevreden over haar verlovingsring: “Hij had er wel wat meer aan mogen uitgeven”

verlovingsring-te-goedkoop

Niet zo lang geleden ging de vriend van Jessica op één knie en vroeg haar ten huwelijk. Het was iets waar ze altijd al van droomde, maar het werkelijke aanzoek viel haar enorm tegen. Jessica baalt er zelfs zo enorm van, dat ze zich afvraagt of ze überhaupt wel met Max wil trouwen. Ze doet bij ons haar verhaal.

Alles klopte

“Toen ik Max twee jaar geleden ontmoette, wist ik het gelijk: dit is de man met wie ik zal trouwen. Alles klopte. Hij had een goede baan bij een bank, woonde in een geweldig appartement, had een hechte band met zijn familie én was ook nog eens hoteldebotel verliefd op mij”, vertelt Jessica.

Niet langer wachten

“Om ons heen zijn al onze vrienden bezig met trouwen en kinderen krijgen. Wij zijn natuurlijk nog niet super lang samen, maar het was mij wel duidelijk dat ik dit ook met Max wilde.” Max hield de boot aanvankelijk af, maar onlangs vroeg hij Jessica toch ten huwelijk.

Tijdens het achtuurjournaal

Ondanks dat Jessica krijgt wat ze wil, namelijk het aanzoek, is ze toch niet tevreden. “Mijn huwelijksaanzoek had ik mij voorgesteld als een romantisch en meespelend iets. Rozen, muziek, kaarsen en natuurlijk een prachtige ring. Max pakte het echter anders aan. Op een dinsdagavond tijdens het achtuurjournaal trekt hij ineens een doosje uit zijn zak. ‘Zullen we dan maar?’, vroeg hij terwijl hij zijn tegelijk een chipje zijn mond stak.”

Piepklein diamantje

Jessica weet niet wat ze moet zeggen. “Ik vroeg hem of dit een serieus aanzoek was. Hij zei van wel en opende het doosje. Hierin zat een ring met een piepklein diamantje. Zo klein, dat het nauwelijks zichtbaar was.” Max vraagt Jessica of ze de ring mooi vindt en wat haar antwoord was. “Ik wilde hem niet kwetsen en heb dus maar ‘ja’ geantwoord op beide vragen. Sindsdien zijn we verloofd.”

500 euro

Het aanzoek valt Jessica zo tegen, dat ze tegen niemand vertelt dat Max haar heeft gevraagd. “Ik vond het eerlijk gezegd nogal een kansloze situatie. Max heeft een waanzinnig goede baan, een hoog inkomen en dan kom je aanzetten met een ring waarbij het duidelijk is dat hij nog geen 500 euro heeft gekost. Er wordt weleens gezegd dat een ring één tot twee keer het maandsalaris van een man zou moeten kosten. Het bedrag van deze ring verdient Max per dag…”

Twijfel

“Ik weet dat ik als een verwend nest klink, maar ik had er zo veel meer van verwacht. Ik had gehoopt dat hij moeite zou doen en een ring had gekocht die in lijn ligt met zijn inkomen. Door dit aanzoek twijfel ik of ik wel met hem moet trouwen. Als hij hier al geen moeite in wil steken, hoe zal dat straks met de bruiloft en de rest van ons huwelijk zijn?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Fiene -

🤯🤯🤯 je wilt trouwen, vraagt hij je ten huwelijk is het weer niet goed! Alleen maar om een ring?
Misschien moet je überhaupt maar afvragen of jullie een goede match voor elkaar zijn…als je hier al ontevreden over bent.

Reageer ook