fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ontdek budgetvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsroutines

We verzorgen allemaal graag onze huid met goede producten. Toch kan een gezichtscrème aardig wat kosten en vinden we veel geld uitgeven aan dure cosmetica niet altijd de moeite waard. Gelukkig zijn er tal van alternatieven om goedkoper je gezicht perfect te verzorgen. Wij zetten ze je hier graag voor je op een rijtje.

Gebruik van tea tree olie

Tea tree olie is een populair natuurlijk product dat al enkele jaren zowel in de natuurwinkel als de gewone drogisterij te verkrijgen is. Het goedje heeft een wat onaangename geur waardoor niet iedereen er verzot op is, maar de effecten van deze olie op de huid, zijn groots. Zo kun je er problemen als acne of andere andere huidaandoeningen goed mee oplossen. Je kunt de tea tree olie het beste mengen met een gewone simpele dagcrème die je altijd gebruikt. Zo stinkt het minder en brandt het minder op de huid. Overigens kun je deze olie ook gebruiken of van die vervelende roos op je hoofdhuid af te komen.

Is een babyroutine goed voor mijn huid?

Ons gezicht kan met name in de winter flink uitdrogen. Als het onder nul is door de schrale lucht maar ook bij iets warmer weer en een gure koude wind kan je gezicht het flink te voortduren krijgen. Het gevolg is dat je gezicht uitdroogt en kloofjes kan krijgen en misschien zelfs eczeemerig kan worden. Gek genoeg kunnen remedies die we toepassen op de babyhuid ook verrassend goed werken voor onze huid! Middelen als vaseline, uierzalf of kunnen de droge huid helpen te herstellen. Zo hebben vaseline en uierzalf een vochtinbrengende werking waardoor je huid zich beter herstelt. Het werkt ook als een soort schild voor je gezicht en vooral lippen in de koud.

Zinkzalf

Als je toch plekjes hebt, kan een middel als zinkzalf helpen. Dit heeft een huidherstellende functie en laat je gezicht zonder het gebruik van harde chemische middelen goed herstellen. Het is heel zacht voor je huid, want het is getest op de fragiele huid van een baby. Zinkzalf kan ook goed werken om puistjes zonder littekens te laten herstellen.

Honing als gezichtscrème?

Honing heeft al eeuwen een goed imago als huidherstellend middel. Naar verluidt zouden zelfs de oude Egyptenaren dit middel al gebruikt hebben. Het is niet alleen een middel om sneller van een verkoudheid af te komen, maar het kan ook helpen schrale plekjes, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke manier op te lossen.

Gebruik van natuurlijke middelen niet altijd beter voor milieu

Als je gek bent op natuurlijke middelen, denk je naast je portemonnee ook vaak beter om het milieu te geven. Dat is echter niet altijd het geval. Veel middelen die we als chemisch beschouwen worden prima afgebroken in ons rioolwater. Bovendien kunnen sommige producten op een grootschalige manier verbouwd worden, denk bijvoorbeeld aan palmolie, wat gewoon een natuurlijk product is maar door de landbouwschaal wel de regenwouden aantast.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook