fb
Damespraatjes Damespraatjes

Online kleding kopen? Zo zorg je dat je geen miskopen doet!

Als er een prijs bestond voor de vrouw die de meeste miskopen in haar leven heeft gedaan, dan zou ik die zonder moeite binnenslepen. Het begon al toen ik heel jong was en net zakgeld kreeg. Waar de één spaarde voor een lipgloss of een fiets, spaarde ik voor vaatdoekjes van ze Zeeman. Ja, je leest het goed: ik spaarde voor vaatdoekjes van de Zeeman. 

Mijn eerste miskoop

Blij was ik, toen ik met het voordeelpak gele vaatdoekjes onder mijn arm naar huis liep. Zo blij dat ik ze doekjes besloot te delen. Mijn zusjes en de buurjongen kregen ieder ook een vaatdoek. Prachtig vond ik het. Totdat ik de volgende dag op mijn vaatdoeken was uitgekeken en ik me realiseerde dat ik mijn zakgeld had uitgegeven aan iets wat bij mijn ouders gewoon in de schoonmaak kast lag. Ja…

Toen ik ouder werd, werden de miskopen minder onschuldig. Ik kocht een surfplank waar ik twee keer op gestaan heb, paardrijlaarzen die een maat te klein waren en een Michael Kors tas die ik nog nooit gebruikt heb. En dan heb ik het nog niet eens over alle kleding die ik bij webshops bestelde, niet bleek te passen en vervolgens nooit meer terug stuurde.

Hoe voorkom je ze?

Gelukkig ben ik steeds beter in online winkelen geworden. Het vergt wat oefening, maar dan heb je ook wat. En daar heb ik een paar tips voor:

1. Koop niks waarvan je weet dat je het nooit nodig zult hebben. Zonde, echt zonde. Ook al is het nog zo voordelig!

2. Weet wat goed staat bij jouw figuur. Appel, zandloper of peer? Weet wat je bent en wat goed staat bij deze lichaamstypen.

3. Bestel van alles twee maten. Je weet nooit hoe het valt. Bestel dus altijd twee maten. Veel vrouwen doen dit niet, worden toch verliefd op een item dat ze eigenlijk niet goed passen en dragen het vervolgens nooit meer.

4. Zet in je agenda wat de uiterlijke retourdatum is. Het is iedereen wel eens overkomen dat je kleding niet op tijd retourneert. Zonde, want je gooit letterlijk geld weg. In je agenda zetten dus!

5. Vind je het na het passen niet geweldig? Dan zal dat nooit komen. Niet helemaal hoteldebotel tijdens het passen? Hoppa, in de retourdoos ermee. De kans is klein dat je er ooit verliefd op zal worden.

Tot slot: met korting kopen is natuurlijk altijd lekker! Zo weet je zeker dat je er later niet achterkomt dat je eigenlijk teveel hebt betaald. Maak bijvoorbeeld eens gebruik van een about you kortingscode.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook