fb
Damespraatjes Damespraatjes

Online gordijnen bestellen? Zo doe je dat!

We bestellen tegenwoordig alles online, van kleding tot boodschappen tot meubels. Toch zijn we nog huiverig als het gaat om zaken die opgemeten en op maat gemaakt moeten worden, dan willen we altijd liever bij een fysieke winkel terecht. Bijvoorbeeld bij gordijnen. Toch maakt het bijna geen verschil of je de gegevens zelf opmeet en aan de winkel doorgeeft (waar het vaak op neerkomt, want ze komen echt niet allemaal bij je thuis) of dat je het online invult. Een paar tips om gordijnen zelf op te meten en online te bestellen bijvoorbeeld bij Voordeelgordijnen.nl. Nog even en je hoeft nergens meer de deur voor uit! Behalve dan de voor de pakketjes die je bij de deur moet aannemen.  

Gordijnen opmeten

Alles staat of valt met jouw meetskills, gelukkig is dit met het juiste materiaal zo gepiept. Ga dus niet met een schoolliniaaltje meten maar met een stevige metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer te kunnen meten. Let er ook op dat er niks in de weg zit, denk aan raamhendels, vensterbanken en radiatoren. Zo zorg je ervoor dat je gordijnen vrij kunnen hangen zonder dat het lijkt alsof er een continue een enge vent achter je gordijn staat. Is het een nieuw huis en ligt er nog geen vloer in de kamer? Houd ook daar rekening mee, dit betekent namelijk dat als je het gordijn tot op de grond wilt, je er een paar centimeters voor de vloer vanaf moet halen.

Meerdere keren meten

Zorg ervoor dat je meerdere keren de maten van de plek waar het gordijn moet komen opmeet voor je bestelt. Ik deed dit in totaal drie keer verspreid over een paar dagen zodat ik zeker wist dat ik geen fouten zou maken. Schrijf de maten elke dag op en doe de laatste meetpoging met iemand erbij als dat kan zodat hij of zij kan bevestigen dat je niet scheel hebt gekeken. Houd ook rekening met wat voor soort gordijn je wilt. Een ringgordijn, plooigordijn of wavegordijn? Hieronder wat tips per gordijn.

Ringgordijn

Bij een ringgordijn check je of er al een roede hangt, zo niet, dan doe je er goed aan om die alvast op te hangen om perfect te kunnen meten. Meet vervolgens vanaf de bovenkant van de roede tot ondergrond die het gordijn moet bereiken, dus de vloer of de vensterbank. Trek vervolgens 2 centimeter van de onderkant af zodat het gordijn mooi vrij komt te hangen.

Plooigordijn of wavegordijn

Bij een plooigordijn of wavegordijn werk je met een rails. Hangt er nog geen rails? Meet dan vanaf het plafond, plooigordijnen zijn ter plekke op de rails nog een aantal centimeter langer of korter te maken. Meet op verschillende plekken waar het gordijn komt te hangen, zowel links als rechts. De meeste huizen zijn namelijk niet perfect recht, daarom wil je altijd uitgaan van de kortste lengtemaat. Als je de langste neemt, kan het gordijn over de vloer gaan lopen. Trek na het meten van de kortste maat nog twee centimeter ervan af. Zo hangt het gordijn mooi vrij.

Bestellen en klaar

Dan het makkelijke deel: jouw favoriete gordijn kiezen (die heb je waarschijnlijk al weken in je hoofd) en de maten invoeren op de website, de meeste websites hebben hier uitgebreide en overzichtelijke invulprogramma’s voor. Dan bestellen en klaar! Kind kan de was doen, al kan je daar met nieuwe gordijnen gelukkig wel even mee wachten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook