fb
Damespraatjes Damespraatjes

Online een trouwjurk uitkiezen? Ja! En dat is hartstikke makkelijk

Aangenaam verrast was ik toen Sanne me vroeg haar te helpen bij het kiezen van een bruidsjurk. Ik vond dat een hele eer. Ik zag er eerlijk gezegd wel een beetje tegen op om uren lang in een bruidsmodewinkel te zitten en jurken te selecteren. Passen niet, daarop kon ik niet wachten. Mijn vriendin telkens in een prachtige jurk zien, leek me een feestje.

Toen ik opgewonden vertelde over de trouwplannen van Sanne aan een andere vriendin, had ze een gouden tip: kijk eerst eens online. Huh? “Het is toch niet handig je trouwjurk online te kopen?” wierp ik onnozel tegen. Daar dacht mijn andere vriendin heel anders over.

Trouwjurken online

Samen met Sanne tuurde ik naar mijn laptop. We speurden internet af op zoek naar trouwkleding. We vonden verrassend veel. Een gedragen jurk wilde Sanne liever niet. “Ik trouw maar een keer en dan wil ik alles erop en eraan.” Onze zoektocht leidde naar www.honeymoonshop.nl Daar bleven we hangen. “Oh kijk,” zei Sanne, “je kunt hier online bruidsjurken selecteren die je leuk vindt en dan maak je een afspraak om ze te passen. Dat is echt super handig.”

Afspraak maken

Inderdaad, heel makkelijk. Er zijn ruim twintig merken dus het moet wel raar lopen wil daar er daar niet eentje tussenzitten. Voor elke portemonnee is een jurk te vinden. Sanne klikt met een dromerige blik in haar ogen op de talloze jurken. Uiteindelijk selecteert ze er een stuk of tien. Online maakt ze een afspraak om ze te passen. De winkel is gevestigd in Rotterdam en vanaf het station te belopen.

Tips van de Honeymoonshop

Het lijstje tips lezen we aandachtig door.

  1. Op tijd je keuze te maken. Op de levertijd van een bruidsjapon zit vaak een ruime levertijd omdat het maken ervan arbeidsintensief is. Daarna wordt de jurk op jouw lichaam aangepast. Hoe eerder het klaar is, hoe meer rust jij hebt.
  1. Langs te komen. Als je op internet gekeken hebt wat er allemaal te koop is, selecteer dan de jurken die jou leuk lijken. In Rotterdam hangen ze voor je klaar en kun je ze op afspraak bekijken en passen.
  1. Na te denken wie je meeneemt. Het passen en kopen van een bruidsjurk is een bijzonder moment. Fijn als daar mensen bij zijn waarbij je je prettig voelt. Niet meer dan vier anders wordt het onoverzichtelijk. Want iedereen heeft een andere mening en weet je misschien helemaal niet meer welke het mooiste is.
  1. Zijn kostuum in dezelfde winkel te kopen. Het pak van je aanstaande kan ook bij de Honemoonshop worden gekocht. Voordeel hiervan is dat de medewerkers, zonder te verklappen voor welke jurk jij hebt gekozen, een kostuum kunnen adviseren die matcht bij de kleding van de bruid. Bovendien krijgt hij korting op zijn trouwoutfit als jij je jurk ook bij Honeymoonshop hebt gekocht.
  1. Te kiezen voor passende lingerie. Je kunt niet je bh van alledag onder je prachtige jurk dragen. Bruidslingerie moet het worden! Dat is speciaal ontworpen om onder jurken te dragen. Als je de juiste lingerie draagt, komt je jurk veel beter tot zijn recht.

“Ga je met me mee naar Rotterdam?” vraagt ze stralend. Of ik meega?! Ik knuffel Sanne zo ongeveer fijn.

Waar heb jij je trouwjurk gekocht? Wie nam je mee tijdens het passen en kiezen? We zijn heel benieuwd! Deel je trouwervaringen in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook