fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ondernemer in de VS: Ellen den Otter

fromus2eu-ellendenotter.jpgIn 2000 vertrok Ellen den Otter, met haar gezin van drie kinderen en haar man naar de Verenigde Staten. Ze heeft zich  gevestigd in Reading, Pennsylvania, dat ligt tussen New York City en Washington DC in. Ellen, 42 jaar oud,  is de eigenaar en oprichter van het bedrijf FromUS2EU . Het idee voor haar bedrijf is ontstaan omdat haar vrienden en familieleden die op bezoek kwamen vaak met koffers vol aankopen naar Nederland terugkeerden. Het aanbod van artikelen is in de Verenigde Staten veel groter dan in Nederland en de prijzen voor met name kleding liggen een stuk lager dan het Europese niveau.

Tevens was ze op zoek naar een bezigheid die makkelijk met haar  gezin te combineren zou zijn. Na een avondje brainstormen was het idee geboren om Personal Shopper te worden. Ellen houdt van winkelen en omdat het internet shoppen in de VS destijds al een enorme vlucht genomen had kon ze makkelijk van achter de computer inkopen kon doen.

Sandra Blikslager van damespraatjes.nl ontmoette Ellen den Otter via Twitter. Damespraatjes is altijd op zoek naar handige tips en ideetjes. De site FromUS2EU zal voor veel Dames uitkomst bieden. Sandra sprak met Ellen en stelde haar een aantal vragen.
 
Hoe werkt het als ik iets leuks op een Amerikaanse site zie. Hoe neem ik contact met jullie op en hoe gaan jullie het bestellen?
“Als klanten interesse hebben in een artikel of artikelen van een Amerikaanse website dan kunnen ze ons een email sturen en daarin doorgeven welke artikelen ze precies zouden willen bestellen. We maken dan  een vrijblijvende prijsopgave inclusief de bijkomende kosten voor verzending naar Nederland en de service fee die we in rekening brengen. Als de klant hiermee akkoord gaat dan kunnen ze het bedrag overmaken naar onze Nederlandse bankrekening en gaan we de bestelling in orde maken. Als de Amerikaanse webshop buitenlandse credit cards accepteert dan kunnen klanten ook zelf een bestelling plaatsen en op ons adres laten afleveren. In dat geval verzorgen wij alleen de internationale verzending naar Nederland of andere landen.”
 
Wat kost het om jullie in te schakelen?
“Als wij de aankoop en verzending verzorgen rekenen we 5% over de aankoopprijs van de artikelen plus een service fee van EURO 25.00 per pakket dat we doorsturen. Als de klant zelf de bestelling plaatst en wij uitsluitende de internationale verzending verzorgen dan rekenen we alleen de service fee van EURO 25.00 per pakket en is de 5% niet van toepassing.
Klanten hoeven geen lidmaatschap o.i.d. aan te gaan en kunnen ad hoc van onze service gebruik maken.”

Wat is het voordeel voor jullie cliënten?
“Producten bestellen via FromUS2EU biedt klanten verschillende voordelen:
1 – Online shoppen in Amerika is onmogelijk zonder creditcard. Ook wanneer klanten geen creditcard bezitten is het mogelijk om bestellingen te plaatsen via FromUS2EU.
2 – Advies op maat. Wanneer de klant bijvoorbeeld niet bekend is met de Amerikaanse maten dan kan FromUS2EU hierin adviseren.
3 – Wanneer klanten moeite hebben met de Engelse taal dan kan FromUS2EU de producten voor de klanten kopen.
4 – Klanten kunnen gecombineerde bestellingen plaatsen van verschillende websites waardoor de verzendkosten veel lager zijn.
5 – FromUS2EU controleert de bestelling voor verzending naar Europa. Zo ontvangt de klant nooit een verkeerd product
6 –  Sommige gadgets komen in Amerika eerder op de markt dan in Europa. Een goed voorbeeld hiervan was de iPad. Via fromus2eu konden klanten al een aantal maanden voor de nederlandse release datum in het bezit komen van een iPad.”
 
Hoe gaan jullie om met de veranderingen van de dollarkoers ten opzichte van de euro?
“De prijsopgaven die we uitsturen zijn in EURO’s maar de koers die we hanteren schommelt. Als de dollar goedkoop is ten opzichte van de Euro dan is de klant via ons uiteraard ook voordeliger uit.”
 
De dames vinden de naam van het bedrijf zo origineel. In eerste instantie denk je van ons naar jou, maar het betekent ook van Amerika naar Europa?
“De naam voor het bedrijf hebben we zelf bedacht, de officiële naam van ons bedrijf is ‘From US Store 2 Euro Door’, wat afgekort fromus2eu geworden is.
Klanten kunnen ons volgen via Facebook en Twitter en kunnen zich op onze website www.fromus2eu.com inschrijven voor de nieuwsbrief waardoor ze op de hoogte gehouden worden van leuke sites en tips met betrekking tot het plaatsen van Amerikaanse bestellingen.”
 
Wat kunnen klanten zoal via Fromus2eu bestellen?
“Wij kunnen bij elke betrouwbare Amerikaanse website een bestelling plaatsen. We beperken ons zeker niet tot kleding en schoenen maar verzenden ook veel kleine elektronica, hobby artikelen, kleinere auto onderdelen, boeken, dvd’s, speelgoed, ski en snowboard gear, golf clubs, sportartikelen, tickets voor Broadway shows en sportwedstrijden, collectibles etc.
Tevens kunnen we assisteren met eBay aankopen. Kortom, de lijst is lang en geen aanvraag is voor ons te gek.”

fromus2eu-shopping_bags.jpg

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook