fb
Damespraatjes Damespraatjes

Onderhoudsvrije gietvloer zorgt voor industriële uitstraling

Vorig jaar verhuisden vrienden van hartje Amsterdam naar Sloten. Een prachtig huis waaraan veel moest gebeuren. In de woonkamer en de keuken lag een oude houten vloer die aan vervanging toe was. Mijn vrienden twijfelden wat ze erin wilden leggen; een houten vloer of tapijt. Toen ze informatie zochten over de verschillende mogelijkheden, wees een andere vriend hen op een gietvloer. Ik had er nog nooit van gehoord. Toen ik er voorbeelden van zag was ik om: als we ooit een andere vloer in huis willen, dan wil ik er zo één.

Want wie denkt dat de gegoten vloeren er alleen maar in grijstinten verkrijgbaar zijn, heeft het mis. Er zijn verschillende kleuren en patronen en de vloer bestaat uit lagen die samen niet dikker dan drie millimeter zijn. De vloeren zijn vooral geliefd bij mensen die hun huis een moderne en industrieel uiterlijk willen geven. Want zo’n vloer ziet er echt strak uit. Je kunt er verwarming onder leggen zodat het heerlijk aangenaam aan je voeten voelt. Een groot voordeel is dat je, als de vloer eenmaal ligt, er amper onderhoud aan hebt en hij vijftig jaar zeker meegaat. Geen paniek als je denkt: ik ben aan iets anders toe, het begint me nu te vervelen, want je kunt er altijd nieuwe vloerbedekking overheen leggen.

Kleine kinderen

Wie kleine kinderen heeft of op een bovenverdieping woont, moet goed naar de voor- en nadelen kijken. De vloer is namelijk hard en met kinderen is dat misschien niet prettig. Ook isoleert het geen geluid waardoor de beneden buren al je stappen kunnen volgen.

Kosten gietvloer

Ik werd nieuwsgierig naar de kosten. Die zijn aan de hoge kant. Maar als je een zo groot mogelijk oppervlak laat behandelen, dan valt de vierkante meter prijs lager uit. Ook zou je hem zelf kunnen leggen, maar dan moet je wel een ervaren-klusser zijn want het is niet makkelijk. Een specialist in de buurt zoeken is altijd een goed idee: dan bespaar je op bijvoorbeeld voorrijdkosten. Je buren enthousiasmeren voor een zelfde bedekking en zo kwantumkorting bedingen is altijd een goed idee.

Voordeligste optie

Als je je verdiept in de gietvloeren, ontdek je dat er veel verschillende soorten zijn. Ze zijn verkrijgbaar in steentapijt, polyurethaan, epoxy, en een troffelvloer. Het soort vloer en de lagen die worden aangebracht, bepalen de prijs. Steentapijt is de voordeligste optie en tot vijftig vierkante meter betaal je tussen de 35,00 en 40,00 euro. Bij een polyurethaanvloer is dit 85,00 tot 90,00 euro. Daarmee is deze vloer tevens de duurste.

Een gietvloer is het overwegen waard. Het is een duurzame oplossing, je bent immers voor jaren klaar, en het onderhoud is makkelijk. Bovendien is de vloer antistatische, antislip en makkelijk schoon te houden.

Mijn vrienden hebben er voor gekozen. Ik stuurde ze een kaartje om ze een hart onder de riem te steken tijdens de verbouwing. Deze werd bezorgd toen de vloer nog niet droog was. Samen met reclamefolders lag mijn kaart onder de brievenbus. Vereeuwigd in de gietvloer.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook