fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ondergoed: waarom je het niet op 30 graden mag wassen

Ondergoed

Het doen van de was is altijd een dingetje bij ons thuis… Voor elke kleur en stofsoort draai ik verschillende wassen en dat is heel veel werk! Zo was ik wol op een handwasprogramma (en scheid ik het per kleur), gaan beddengoed, ondergoed en handdoeken op 60 graden, moeten de kleertjes van de kinderen zo ongeveer allemaal op een ander programma en was ik de tandartspakken van Ward ook apart. Ik heb er bijna een dagtaak aan!

Alles bij elkaar

Ondanks dat wassen op ongeveer tien verschillende programma’s heel veel gedoe is, blijf ik het wel doen. Sommige vriendinnen van mij gooien alles bij elkaar (wit, kleur en zwart), knallen de machine op 40 graden en mikken vervolgens alles in de droger. Lijkt super handig, maar alle kleding wordt grauw, een deel krimpt en een ander deel is niet schoon genoeg. Zo ook met ondergoed.

Ondergoed wassen

Ondergoed zou je in ieder geval op 60 graden moeten wassen. Hoe schoon jij jouw onderkant ook houdt, het blijft altijd een ‘vies’ gebied. Urine, ontlasting, afscheiding, zweet en menstruatiebloed kunnen ervoor zorgen dat jouw ondergoed (onzichtbaar) vies wordt. Om al deze bacteriën te doden en te zorgen dat jouw ondergoed écht fris en hygiënisch is, is wassen op 30 of zelfs 40 graden onvoldoende.

Hoeveel graden

‘Maar dat leuke kanten slipje dan? Die kan je toch helemaal niet zo heet wassen?’, hoor ik je denken. En dat klopt, vaak staat daar een temperatuuradvies van 30 graden op. Het is dan kiezen uit twee kwaden; óf je ondergoed wordt minder mooi, óf je ondergoed krimpt. Slimmer is het dus om voor katoenen ondergoed te kiezen, dat je wel op 60 graden kunt wassen. Toch te heet gewassen? Bestel dan nieuw ondergoed voor dames.

Sexy ondergoed

En jouw sexy kanten lingerie dan? Zoek hierbij een exemplaar dat in ieder geval op 40 graden gewassen mag worden. Dit is al weer hygiënischer dan op 30 graden. Ook is het een idee om deze slips eens in de zoveel tijd toch wel op 60 graden te wassen, gewoon om te zorgen dat ze weer echt schoon zijn. Een andere tip is om je sexy lingerie ook écht alleen voor ‘sexy momenten’ te bewaren. Dus niet in je kanten setje naar de bakker en de tandarts, maar dan gewoon een mooie katoenen slip aan te trekken. Zo blijft het ook langer mooi!

Conclusie

Kortom: was je ondergoed op 60 graden, kies bij voorkeur voor katoenen slips, wees voorzichtig met het wassen van kant maar zorg ervoor dat je ook hier hygiënisch mee omgaat. Wat is jouw favoriete ondergoed? En op welke temperatuur was jij het? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Lees ook: Waarom je je onderbroeken na een jaar moet weggooien

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook