fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ondergoed tijdens sporten: lees er alles over!

Sporten is gezond, leuk en lekker! Ik heb niet altijd zin om te gaan, maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het vaak heerlijk. Zeker het gevoel dat ik na het sporten krijg, werkt vaak bijna verslavend. Wel vind ik het belangrijk dat ik voor het sporten goed heb gegeten en gedronken en comfortabele sportkleding draag. En dan bedoel ik niet alleen je sportbroek en sport-top, maar ook het ondergoed. Dat is wat ons betreft minstens zo belangrijk als een goed sportpak. Benieuwd welk ondergoed het meest geschikt is voor tijdens het sporten? Ondergoed tijdens sporten: lees er alles over!

Ademende stoffen

Tijdens het sporten ben je waarschijnlijk flink aan het zweten. Goed kunnen zweten is belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam de extra warmte goed kwijt kan. Wanneer je aan het sporten bent, is het dus essentieel om kleding te dragen die ademt. Sportkleding wordt vaak gemaakt van mooie, technische stoffen. Hierin blijf je warm, maar kun je overtollige warmte goed kwijt. Houd hier bij het kiezen van ondergoed ook rekening mee. Denk aan fijn vrouwen ondergoed, gemaakt van katoen of bamboe. En het is niet alleen ademend, het voelt ook lekker zacht.

Prettige pasvorm

Niets is tijdens het sporten zo vervelend als ondergoed dat niet lekker zit. Als je ooit hebt hardgelopen met een te losse slip of bent gaan spinnen met een te strakke string, weet je ongetwijfeld waar ik het over heb. Kies daarom ondergoed met een goede pasvorm, zoals bijvoorbeeld dames boxershorts. Kijk hierbij of het een elastische band heeft en/of lekker stretchy is. Zo beweegt het goed mee en blijft het perfect op z’n plek. Wil je jouw ondergoed zo soepel houden als dat je het kocht? Was het dan volgens de wasvoorschriften in het label.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MUCHACHOMALO* (@muchachomalo_official)

Zonder ondergoed

Er is ook een grote groep sporters die helemaal geen ondergoed draagt tijdens het sporten. Op deze manier voorkomen ze mogelijke problemen met afzakken of juist afknellen. Persoonlijk vind ik het helemaal niet prettig om zonder ondergoed te trainen. Zeker niet als ik in een volle sportschool sta. Maar goed, het is dus wel goed om je te realiseren dat sporten zonder ondergoed prima kan. Lekker doen wat voor jou goed voelt dus!

Hoe mooi moet het zijn?

Ondergoed moet tijdens het sporten in eerste instantie praktisch en comfortabel zijn. Maar vergeet ook niet dat je je er mooi in moet voelen! Als je je zelfverzekerd voelt in je kleding, heeft dat een positieve invloed op je sportprestaties. Kijk dus ook zeker naar wat je mooi en charmant vindt.

Praat je met ons mee over ondergoed tijdens het sporten?

Wat vind jij prettig ondergoed tijdens het sporten? En wat vind je juist helemaal niet fijn? Uiteindelijk draait het allemaal om comfort en dat is heel persoonlijk. We zijn heel benieuwd naar jullie mening. Praat je met ons mee in de reacties onder dit artikel? Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding boven dit artikel: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook