fb
Damespraatjes Damespraatjes

Omscholen tot IT-er? Dit is waarom dat super interessant is!

Laatst sprak ik met iemand over de enorme onmisbaarheid van IT-ers in onze huidige samenleving. IT staat voor informatietechnologie en is eigenlijk een hele brede branche. Veel mensen denken bij het woord IT aan super technische en ingewikkelde beroepen. En hoewel IT zeker ook gaat over data, programmeren technische kennis, zijn er ook zeker ‘zachtere’ werkzaamheden binnen de IT. ‘Wist je dat jij ook een IT-er bent?’, vroeg mijn gespreksgenoot mij. En ja, dat klopt. Als online ondernemer bij Damespraatjes ben ook ik officieel een IT-er. 

Damespraatjes en techniek

Het feit dat ik IT-er ben, laat wel zien dat techniek en het bijhouden van een online vrouwenmagazine onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Enerzijds ben ik bezig met het typen van teksten, het testen van producten en het zoeken van de perfecte foto op Instagram. Aan de andere kant volg ik ook nauwlettend onze statistieken, werk ik in de backend van Damespraatjes en ontwikkel ik nieuwe zuster-websites. Persoonlijk vind ik deze combinatie echt geweldig leuk én super uitdagend.

Steeds meer werk

Binnen de IT is ongelofelijk veel werk. En niet alleen nú ben je met de juiste papieren zo goed als gegarandeerd van een baan, de verwachting is dat dit naar de toekomst toe zo zal blijven. Waar bepaalde beroepen steeds verder uitsterven, is van werk in de IT bekend dat het alleen maar meer zal gaan worden. Dat is toch best een lekker idee lijkt me!

Omscholen tot IT-er

Je laten omscholen tot IT-er is dan ook een hele interessante mogelijkheid. Hierin is het wel goed om eerst nauwkeurig te kijken welke richting je op zou willen en waar jouw interesses en talenten liggen. Het is wellicht interessant om te kiezen voor Microsoft trainingen of Microsoft certificeringen. Deze opleidingen zijn role-based. Zo word je binnen no time opgeleid tot een functioneel consultant of juist een beheerder! Dit zou een goede kickstart kunnen zijn voor jouw omscholing tot IT-er. Of misschien wil je wel net als wij een online magazine of blog beginnen? Ook dan kan een flinke stoot IT-kennis zeker geen kwaad.

Breed werkveld

Het is echt onzin dat beroepen in de IT alleen voor mannen zouden zijn. Het werkveld is zo breed (en wordt steeds breder), dat er eigenlijk voor iedereen leuk werk te vinden is. En ook niet onbelangrijk; bij behoorlijk wat IT beroepen kun je flink doorgroeien en zijn de salarissen hoog. Het is hierbij wel goed om nogmaals te benadrukken dat de juiste trainingen en opleidingen hierin essentieel zijn. Gelukkig zijn er veel opleiders die dergelijke opleidingen en trainingen aanbieden; variërend van een dagdeel tot een aantal jaar.

Ga jij aan de slag als IT-er?

Ik hoop dat ik je heb laten zien dat een baan in de IT werkelijk voor iedereen interessant kan zijn. Ook voor jou! We zijn heel benieuwd waar jouw interesses liggen en welke kansen jij ziet. Start jij een eigen blog, wil je werken als online marketeer, ga je aan de slag als IT-consultant of laat je je omscholen tot programmeur? Wat het ook wordt, wij geloven in je en weten zeker dat je met de juiste mindset gaat slagen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Mateus Campos Felipe on Unsplash

Reageer ook