fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 beroepen die met uitsterven bedreigd worden

Het is een gek idee, maar de wereld zoals wij hem nu kennen, is over 10 jaar compleet anders. Hoogstwaarschijnlijk werken we een stuk minder, wordt energie gratis, bezitten we geen eigen auto meer en misschien bestaat het werk dat je nu doet dan helemaal niet meer. Ik vind het een gek idee, maar ik bereid me voor op de meest extreme ontwikkelingen. Bij deze ontwikkelingen hoort ook het wegvallen van bepaalde beroepen. BuzzFeed maakte een filmpje waarin ze 5 beroepen laten zien die met uitsterven bedreigd worden. Staat jouw werk er tussen? 

1. Caissière

Steeds meer winkels werken met een kassa waar je zelf je boodschappen kunt afrekenen. In de loop der jaren zal dit alleen maar meer worden en zijn er dus minder caissières nodig. Kan jij het je voorstellen?

2. Reisagent

Ga jij nog naar een reisbureau als je een hotel of vliegticket wilt boeken? Ik echt nooit meer! Via internet boek je alles makkelijk, snel en vaak een stuk goedkoper. Ook kan je op internet zelf zo veel informatie over de bestemming vinden, dat je geen reisagent meer nodig hebt.

3. Print-media banen

Print-media banen zullen nooit helemaal verdwijnen, maar het worden er wel een stuk minder. De meeste mensen halen hun informatie van internet en zien dan ook niet de toegevoegde waarde van het aanschaffen van een krant of tijdschrift. Er zijn al veel banen in deze sector verloren gegaan, maar gelukkig kunnen veel redacteuren de stap naar het online schrijven maken.

4. Taxi chauffeur

Nu zijn ze er nog niet, maar ze komen eraan: zelfrijdende auto’s voor consumenten. Veel automerken werken er hard aan om de auto’s op tijd klaar te hebben, zodat ze direct de weg op kunnen zodra de wetgeving omtrent dit onderwerp aangepast is. Zou jij nog betalen voor een taxi chauffeur als je een auto hebt die zichzelf kan rijden?

5. Foto ontwikkelaar

Vroeger kon je bijna bij elke winkel je foto’s laten ontwikkelen. Je leverde de rolletjes in, moest een aantal dagen wachten en kon dan vol spanning kijken of de foto’s goed gelukt zijn. Tegenwoordig print je de foto’s zelf uit of laat je ze zelfs helemaal niet meer ontwikkelen. Facebook is één groot fotoboek waar je niks voor hoeft te betalen!

De originele video bekijk je hier!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook