fb
Damespraatjes Damespraatjes

Oma’s huishoudtip: Zo voorkom je dat de prullenbak gaat stinken

Bij mij moet ’s ochtends alles snel, snel, snel. Snel een kop koffie, snel douchen, snel een hap eten en snel even het vuilnis buiten zetten. En ik kan je vertellen dat dit laatste vanmorgen geen aangenaam klusje was. Er kwam een flinke walm uit de vuilnisbak. Gadverdamme! Terwijl ik bijna over mijn nek ging toen ik zag dat er onderin de vuilnisbak een vieze, natte drap lag, bedacht ik me dat dit de laatste keer moest zijn. Zo voorkom je dat de prullenbak gaat stinken!

Elke donderdag om 9 uur

Maar voordat ik de tip weggeef, wil ik jullie ook vertellen dat we vanaf nu elke donderdag om 9:00 uur ’s ochtends een huishoudtip uit oma’s trukendoos tevoorschijn halen. Check dus voordat je aan het huishouden begint altijd even Damespraatjes om te kijken of je het nóg slimmer kunt aanpakken.

Zo voorkom je dat de prullenbak gaat stinken

Goed, gaan we door! Om te voorkomen dat de prullenbak gaat stinken, moet je weten waarom hij gaat stinken. Dit kan natuurlijk doordat er iets ligt te rotten in de zak, maar dan is toch echt de enige oplossing om de zak weg te gooien. Je kunt dit wel proberen te maskeren met een luchtverfrisser of wat geurdoekjes, maar over het algemeen werkt dit maar half en heel kort. Rotte vis in de prullenbak? Zak weggooien dus!

Maar, iets wat vervelender is, is een natte, stinkende smurrie onderin de prullenbak. Dit gaat op termijn flink stinken en dan moet je de hele prullenbak reinigen met water en chloor om deze lucht eruit te krijgen. Gelukkig kan je dit voorkomen door het volgende trucje: strooi wat kattenbakvulling onderin je vuilnisbak. Dit absorbeert vocht en geurtjes en voorkomt zo dat de prullenbak gaat stinken. Haal je een volle zak uit de bak, vervang dan ook meteen even de vulling. Is het nog kurkdroog en stinkt het niet? Dan kan je het natuurlijk erin laten liggen.

Weet jij nog een goede tip?

Zo, dat was de tip van deze week! Heb jij ook nog een goede tip waarmee je voorkomt dat de prullenbak gaat stinken? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Ook andere goede huishoudtips zijn meer dan welkom.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook