fb
Damespraatjes Damespraatjes

Oma’s Huishoudtip: Zo maak je vieze spiegels weer brandschoon

Hier bij Damespraatjes zijn we gek op goede huishoudtips. Hoewel we natuurlijk geëmancipeerder dan ooit zijn, moeten we naast deze ‘independent woman’ rol, vaak ook nog gewoon huishoudelijke klusjes doen. Nou hebben we hier gemiddeld genomen flink wat minder tijd voor dan vroeger, dus kunnen we het maar beter zo efficiënt mogelijk aanpakken. Tijd voor wat goede tips dus! Met ingang van deze week publiceren we daarom elke woensdag om 9 uur een Oma’s Huishoudtip. 

Vieze vlekken

Eén van de naarste schoonmaak-klusjes  vind ik de badkamer. Haren, kalkvlekken, wc-potten, schimmel en natte vloeren… Alleen al van het idee word ik vaak misselijk. Een bekend rotklusje is de badkamer spiegel, waar je door alle tandpasta-, water- en onbekende vlekken jezelf vaak niet meer kunt zien. We hebben een handige tip om hem weer brandschoon te krijgen. Niet alleen een goede tip voor de spiegel in de badkamer trouwens, ook bij vieze spiegels in de rest van het huis werkt dit geweldig.

Sterke thee

Zet een kop zeer sterke thee. Doe dit door eerst water te koken, dit in een groot glas te schenken, hier 3 theezakjes in te hangen en dit 10 minuten te laten trekken. Laat het een beetje afkoelen en ga ondertussen op zoek naar een krant.

Wanneer de thee is afgekoeld schenk je het in een sprayfles. Spray een flinke hoeveelheid thee op de spiegel en gebruik een oude krant om het weg te poetsen. Het resultaat: een vlek- en streepvrije spiegel waarin jij jezelf weer perfect kunt zien.

Nieuwe tips

Volgende week woensdag publiceren we om 9 uur weer een handige nieuwe tip! Is er een vervelend huishoudelijk klusje waar jij graag een tip voor wil? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel en wij gaan voor jou op zoek naar de beste manier! Heb jij een betere manier om je spiegels schoon te houden? Laat ons dat ook onder dit artikel weten. Zo maken we het huishouden een stukje makkelijker.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook