fb
Damespraatjes Damespraatjes

Oma’s Huishoudtip: Zo maak je de vettige roosters uit de afzuigkap schoon

Een afzuigkap in de keuken helpt om geurtjes die tijdens het koken vrijkomen op te zuigen en af te voeren. Fijn, want zo ruikt je kleding en het huis niet helemaal naar eten, elke keer dat je staat te koken. Maar, om te zorgen dat hij de geuren ook daadwerkelijk opzuigt, moet hij wel schoon zijn. Want tijdens het opzuigen van geurtjes, trekt de afzuigkap ook vet en andere viezigheid aan. Dit verstopt de roosters, waardoor de afzuigkap zijn werk niet meer goed kan doen. 

Hoe maak ik de vettige roosters uit de afzuigkap schoon?

Wanneer je de afzuigkap zo’n één tot twee uur per dag gebruikt, moet je hem ongeveer elke acht weken schoonmaken. Hier zijn drie methodes voor. Haal eerst de roosters uit de afzuigkap en hanteer dan één van deze drie methodes:

Methode 1. Haal eerst de roosters uit de afzuigkap. Maak een warm sopje en gebruik en spons om de roosters mee af te nemen. Wanneer hij echt heel vet is, raden we je methode 2 of 3 aan.

Methode 2. Haal eerst de roosters uit de afzuigkapDoe wat zonnebloemolie op een keukenpapiertje. Maak hier het rooster mee schoon. Het klinkt tegenstrijdig, maar met olie kan je makkelijk vettige dingen schoonmaken.

Methode 3. Haal eerst de roosters uit de afzuigkap. Er zijn ook speciale sprays voor de roosters uit de afzuigkap. Gebruik deze volgens de aanwijzing op de verpakking.

En, ben jij blij met deze tip? Hoe maak jij momenteel de roosters van je afzuigkap schoon? We zijn heel benieuwd! Deel jouw methode in de comments onder dit bericht.

Nieuwe tips

Volgende week woensdag publiceren we om 9 uur weer een handige nieuwe tip! Is er een vervelend huishoudelijk klusje waar jij graag een tip voor wil? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel en wij gaan voor jou op zoek naar de beste manier! Heb jij een betere manier om je spiegels schoon te houden? Laat ons dat ook onder dit artikel weten. Zo maken we het huishouden een stukje makkelijker.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook