fb
Damespraatjes Damespraatjes

Oma’s Huishoudtip: Hoe kom je van vieze kookluchtjes in huis af?

Soms kom je bij mensen thuis waarbij je kunt ruiken wat ze twee dagen geleden hebben gegeten. Dikke kans dat ze het zelf niet ruiken, maar ik -de gast- ruik het zeker wel. Veel mensen vinden het iets viezigs hebben, dat het niet fris ruikt. En in een aantal gevallen ben ik het daar wel mee eens, vooral als het een echte vetlucht is. Natuurlijk hebben we allemaal weleens last van geurtjes door het koken. Maar hoe kan je het voorkomen en hoe kan je het oplossen als het leed al is geschied?

Hoe kan je het voorkomen?

Helaas, je kunt het niet altijd voorkomen. Vooral als je geen ramen of deuren in de keuken hebt. Heb je deze wel? Zet ze dan tijdens het koken dat altijd open, zodat er frisse lucht binnenkomt. Kan je de keuken met een deur afsluiten van de rest van het huis? Doe dit dan! Zo voorkom je dat de geuren zich verder door het huis verspreiden. En tot slot: zet altijd je afzuigkap aan. Controleer ook regelmatig of de zuigfunctie nog voldoende is, of dat je de afvoerbuis moet schoonmaken. Heb je een afzuigkap met een filter? Controleer dan de filter en vervang hem eventueel.

Toch vieze luchtjes. Hoe kom je er vanaf?

Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laar dit een uur op een zo laag mogelijk vuur, zonder deksel, staan. Azijn is een hele bekende geurneutralisator. Heb je in de rest van het huis ook last van vieze geuren? Zet dan bakjes azijn op verwarmingen door het hele huis.

vinegar-768948_960_720

Hoe doe jij het?

Heb jij nog goede manieren om van vieze etensluchtjes in huis af te komen? We lezen ze graag terug in de comments onder dit artikel!

Nieuwe tips

Volgende week woensdag publiceren we om 9 uur weer een handige nieuwe tip! Is er een vervelend huishoudelijk klusje waar jij graag een tip voor wil? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel en wij gaan voor jou op zoek naar de beste manier! Heb jij een betere manier om je spiegels schoon te houden? Laat ons dat ook onder dit artikel weten. Zo maken we het huishouden een stukje makkelijker.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook