fb
Damespraatjes Damespraatjes

Om welke vinger en aan welke hand draag je een verlovingsring?

Voorafgaand aan een huwelijksaanzoek moet je het nodige regelen. Allereerst moet je een geschikt moment vinden om op een knie te gaan. Daarnaast wil je het aanzoek waarschijnlijk ook op een mooie locatie doen. Vergeet bovendien niet om een verlovingsring te kopen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want het aanbod is nogal groot. Heb je reeds een verlovingsring gevonden? Zorg dan dat je weet om welke vinger en aan welke hand de ring volgens de traditie gedragen wordt. Veel mensen denken dat dit geen verschil maakt, maar hier kan de persoon die je een aanzoek doet heel anders over denken.

Verlovingsring om willekeurige vinger

Er zijn genoeg mensen die niet uitzoeken om welke vinger en aan welke hand een verlovingsring gedragen wordt. In dat geval schuif je de ring mogelijk om een willekeurige vinger van jouw partner. Je hebt in dat geval tien keuzes, al vallen er voor veel mensen al een aantal af. Zo schuif je de ring waarschijnlijk niet om de duim en ook niet om de pink. In dat geval blijven er nog zes over. Zes? Ja, want je kunt de ring zowel aan de linker als rechterhand om de wijs-, middel- of ringvinger schuiven. Qua dikte zijn deze vingers over het algemeen behoorlijk gelijkwaardig, waardoor de kans aanwezig is dat een verlovingsring dames om al deze vingers past.

Kies voor de ringvinger

Omdat van iedere hand één vinger de naam ringvinger draagt, wordt een verlovingsring vaak om deze vinger geschoven. Je hebt in dat geval nog keuze uit twee vingers. De meeste mannen die een huwelijksaanzoek doen, kiezen lukraak voor de linker- of rechterringvinger. Dit kan, maar je kunt de ring het beste om de ringvinger van de linkerhand van jouw partner schuiven.

Waarom juist deze vinger? Daarvoor moeten we flink wat jaren terug in de tijd. De oude Egyptenaren en de Romeinen geloofden namelijk dat de ringvinger van de linkerhand rechtstreeks in verbinding stond met het hart. Sindsdien is het eigenlijk gebruikelijk om de verlovingsring om de ringvinger van de linkerhand te dragen.

Lees ook: Lieve vroeg haar vriend ten huwelijk

Wat doe je met een trouwring?

Zeg je volmondig ‘ja’ als jouw partner je een aanzoek doet en heeft hij een verlovingsring diamant gekocht? Dan krijg je deze waarschijnlijk om de ringvinger van jouw linkerhand geschoven. Veel mensen denken dat dit ook de vinger is waar straks de trouwring omheen moet. Dit kan inderdaad, maar in een aantal landen is het traditie om een trouwring te dragen aan de ringvinger van de rechterhand. Dit is onder meer in Nederland en Duitsland het geval.

Als je jouw verlovingsring links draagt en de trouwring rechts, draag je een ring aan beide handen. Toch vindt niet iedereen het prettig om ringen aan meerdere handen of vingers te dragen. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om zowel de verlovingsring als de trouwring aan dezelfde vinger te dragen. Denk niet dat dit gek is, want steeds meer mensen dragen tegenwoordig hun verlovingsring en trouwring om dezelfde vinger.

Verschil tussen landen

In Nederland is het gebruikelijk om de verlovingsring links en de trouwring rechts te dragen. Dit is niet in ieder land het geval. Nee, want in sommige landen hebben ze zo hun eigen tradities voor wat betreft het dragen van ringen. Zo dragen inwoners van veel Zuid-Europese landen een verlovingsring bijvoorbeeld om de ringvinger van hun rechterhand. De ringvinger van de linkerhand is hier vaak gereserveerd voor de trouwring.

1 reactie

Joris -

Wat een totaal onnatuurlijke zinnen. Duidelijk link building en dus gesponsord artikel. Bah.

Reageer ook