fb
Damespraatjes Damespraatjes

Annemein is nog maagd: “Kreeg thuis geen voorlichting. Ik had geen idee hoe het moest”

Als ze binnenkomt, kijkt iedereen op. Annemein is een prachtige verschijning. Lang bruin, krullend haar, een prachtig figuur en een stralende lach. Zo’n vrouw die mannen moeiteloos om haar vinger windt. “Schijn bedriegt,” biecht ze op, “sterker: ik ben nog maagd en ik schaam me daar voor.”

Waarom gaat de ene vrouw al op jonge leeftijd naar bed met iemand en de ander heel laat of misschien wel nooit? Vanzelf zijn er vrouwen maar ook mannen die voor een leven zonder dat contact kiezen. Bewust. Annemein heeft er nooit bewust voor gekozen. “Het is gewoon zo gelopen. Ik kreeg pas op latere leeftijd een vast vriendje.

Gefriemel op de bank

Ik was 35 toen ik een relatie met Thomas kreeg. Nu ik erop terugkijk, leefden we eigenlijk als broer en zus. Maar niet vervelend, integendeel, we hadden het hartstikke leuk samen.” Toen ze een tijdje samen waren, begon het gefriemel. Er werd gekust op de bank en handen verdwenen onder T-shirts. Verder werd niet gegaan. “Ik wilde het niet, voelde dat ik er nog niet aan toe was. Thomas vond het geen probleem en had voldoende aan wat ik hem gaf: knuffelen en kussen.”

Verliefd op een ander

Dat ze niet met elkaar naar bed gingen was ook niet de reden dat ze uit elkaar gingen: Thomas werd verliefd op een ander. Nadat Annemein hem de ruimte gaf uit te zoeken wat hij voelde en voor wie, was ze single. Hij koos voor die ander. “Nog steeds is hij samen met haar en ze zijn dolgelukkig.” Intussen zocht Annemein uit waarom ze geen behoefte aan intimiteit had. “Ik ken dat gevoel van opwinding niet, geloof ik. Ik ben bij een seksuoloog geweest waarmee ik goede gesprekken had. Mijn moeder heeft nare ervaringen op dat gebied en waarschijnlijk heeft zij onbewust haar angst en afkeer ervan overgedragen. Bij mij thuis werd er nooit over gepraat. Ik had ook geen idee hoe het moest.”

Kinderwens

Ze heeft het één goede vriendin verteld dat ze nog maagd is. “Lisa vroeg of ik ooit met iemand naar bed was geweest en ik kon niet liegen tegen haar. Ik biechtte op dat ik het nog nooit had gedaan Zij is ervan overtuigd dat het nog wel komt. Ik weet het niet. Misschien als ik de juiste man tref dat het gebeurt, maar omdat ik de behoefte niet echt heb, vind ik het ook wel best zo.” Had Annemein dan geen kinderwens? Ze schudt haar hoofd. “Nee, dat is ook zo iets. Mijn eierstokken zijn nooit gaan rammelen. Ik ben dol op kinderen, maar hoef ze niet van mezelf te hebben.”

Het is wat het is

Niemand heeft in de gaten dat Annemein nog maagd is. Als er stoere bedverhalen worden verteld, verzint ze gewoon mee. “Ik schaam me er aan één kant voor maar aan de andere kant ook weer niet. Het is wat het is. Misschien komt er een dag dat ik er voor uit durf te komen en als die dag niet komt is het ook goed.”

Nog maagd?

Kun jij je een leven zonder intimiteit voorstellen en dat je nog maagd zou zijn op de leeftijd van 45? We zijn daarnaar benieuwd. Praat met ons mee over dit onderwerp in de comments onder dit artikel.  

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

1 reactie

Margreet -

Als je geen behoefte hebt, je een partner noch kinderen mist, wat is dan het probleem? Op de een of andere manier zijn stelletjes de norm, die weer uit elkaar gaan zodat nu heel veel mensen alleen wonen. Ik vind dat ook veel prettiger. Maar best vreemd dat men nog steeds van stelletjes uitgaat. Ooit samengewoond, was een ramp. Kwam ook niet van hem af. Wil niet zeggen dat er toen wel intimiteit was, stel ik me toch iets anders bij voor. Seks is geen synoniem voor intimiteit.
Als ik het zo lees luistert A prima naar zichzelf en mooi dat ze in die relatie daar ook de ruimte voor kreeg. Misschien was dat juist wel intimiteit, iemand die je kan vertrouwen in jouw al dan niet verlangen.

Reageer ook