fb
Damespraatjes Damespraatjes

Annemein (45) is nog maagd: “Kreeg thuis geen voorlichting. Ik had geen idee hoe het moest”

Als Annemein binnenkomt, kijkt iedereen op. Ze is een prachtige verschijning. Lang bruin, krullend haar, een prachtig figuur en een stralende lach. Zo’n vrouw die mannen moeiteloos om haar vinger windt. “Schijn bedriegt,” biecht ze op, “sterker: ik ben vijfenveertig, nog maagd en ik schaam me daar voor.”

Waarom heeft de ene vrouw al op jonge leeftijd seks en de ander heel laat of misschien wel nooit? Vanzelf zijn er vrouwen maar ook mannen die voor een leven zonder seks kiezen. Bewust. Annemein heeft er nooit bewust voor gekozen. “Het is gewoon zo gelopen. Ik kreeg pas op latere leeftijd een vast vriendje.

Gefriemel op de bank

Ik was 35 toen ik een relatie met Thomas kreeg. Nu ik erop terugkijk, leefden we eigenlijk als broer en zus. Maar niet vervelend, integendeel, we hadden het hartstikke leuk samen.” Toen ze een tijdje samen waren, begon het gefriemel. Er werd gekust op de bank en handen verdwenen onder T-shirts. Verder werd niet gegaan. “Ik wilde het niet, voelde dat ik er nog niet aan toe was. Thomas vond het geen probleem en had voldoende aan wat ik hem gaf: knuffelen en kussen.”

Verliefd op een ander

Het gebrek aan seks was ook niet de reden dat ze uit elkaar gingen: Thomas werd verliefd op een ander. Nadat Annemein hem de ruimte gaf uit te zoeken wat hij voelde en voor wie, was ze single. Hij koos voor die ander. “Nog steeds is hij samen met haar en ze zijn dolgelukkig.” Intussen zocht Annemein uit waarom ze geen behoefte aan intimiteit had. “Ik ken het gevoel van seksueel opgewonden niet, geloof ik. Ik ben bij een seksuoloog geweest waarmee ik goede gesprekken had. Mijn moeder heeft nare ervaringen met seks en waarschijnlijk heeft zij onbewust haar angst en afkeer ervan overgedragen. Bij mij thuis werd nooit over seks gepraat. Ik had ook geen idee hoe het moest.”

Kinderwens

Ze heeft het één goede vriendin verteld dat ze nog maagd is. “Lisa vroeg of ik ooit seks had gehad en ik kon niet liegen tegen haar. Ik biechtte op dat ik het nog nooit had gedaan Zij is ervan overtuigd dat het nog wel komt. Ik weet het niet. Misschien als ik de juiste man tref dat het gebeurt, maar omdat ik de behoefte niet echt heb, vind ik het ook wel best zo.” Had Annemein dan geen kinderwens? Ze schudt haar hoofd. “Nee, dat is ook zo iets. Mijn eierstokken zijn nooit gaan rammelen. Ik ben dol op kinderen, maar hoef ze niet van mezelf te hebben.”

Het is wat het is

Niemand heeft in de gaten dat Annemein nog maagd is. Als er stoere bedverhalen worden verteld, verzint ze gewoon mee. “Ik schaam me er aan één kant voor maar aan de andere kant ook weer niet. Het is wat het is. Misschien komt er een dag dat ik er voor uit durf te komen en als die dag niet komt is het ook goed.”

Nog maagd?

Kun jij je een leven zonder intimiteit voorstellen en dat je nog maagd zou zijn op de leeftijd van 45? We zijn daarnaar benieuwd. Praat met ons mee over dit onderwerp in de comments onder dit artikel.  

Het genot van een orgasme vergroten? Train je bekkenbodemspieren!

genot vergroten

Toen ik mij voorbereidde op mijn bevalling, dacht ik er pas voor het eerst over na: het trainen van mijn bekkenbodemspieren. Gek eigenlijk, want de bekkenbodemspieren zijn enorm belangrijk voor de vrouw. Zo speelt het een grote rol bij bevallen, maar ook bij het ophouden van urine en de seks. Genoeg reden om even mee te lezen toch…. Lees verder

 

 

18 reacties

Niels -

Daar heb je gelijk in. Gelukkig zijn er nog mensen die hun eigen gang gaan en zich niets van de aan trekken

Maaike -

Je klinkt gelukkig, met alleen dat verschil dat je wel ergens een afwijking voelt van ‘de norm’. Of beter gezegd ‘een norm’.
Je accepteert het dat je alleen bent, je lijkt geen behoefte te hebben aan iemand.
Daarnaast heb je ook geen kinderwens.
Om al die redenen wil en kan je prima maagd zijn.. je lijkt het alleen vervelend te vinden dat in kringen waar je je in begeeft, dat het daar te raar gevonden zou worden als die er allemaal achter zouden komen. Om die reden je te laten ontmaagden is geen goede reden. Maar wel te kijken waarom je je daar dan voor schaamt.
Ik vind het mooi en knap.. in deze maatschappij wordt teveel verziekt door seks.

Niels -

Zelf deel ik die mening niet, het is niet makkelijk om aan te geven dat je maagd bent. En als het aankaart staan mensen best raar te kijken valt mij op. Mocht je dit in een contact advertentie zetten dan krijg je weinig reacties.

Wellenreuther -

Niets om je voor te schamen en het is niet een probleem waar je gebukt onder hoeft te gaan. Mijn insteek is namelijk: wie vraagt, is snel ontmaagd.

Chris W -

Maagd zijn ligt toch echt aan jezelf. Op ieder potje past een dekseltje geldt niet voor iedereen.

Niels -

Dan is het bij jouw anders gegaan dan bij anderen. Er is dus een groep waarbij het contact maken een stuk lastiger gaat dan bij anderen. Al weet ik ook niet goed waar het bij mij mis gaat.

Maria -

Het is geen probleem als je op je 42e maagd bent, daar zal dan een reden voor zijn . Is het een probleem, dan kun je je afvragen waarom dit zo is en hulp zoeken als je er alleen niet uitkomt.
Ik had sex toen ik 17 was, wilde het zelf graag en was verliefd. Dacht helemaal niet van ik wil eerst respect , het gebeurde gewoon.En ik vond het leuk, spannend en gezellig.

Niels -

Leuk gezegde, ik kende deze eigenlijk nog niet. Terwijl ik óók uit de achterhoek kom

Marie -

Ik zou het gewoon niet doen. Volhouden! Beter een lik dan een prik zeggen we hier in de Achterhoek!

Niels -

Zo een bezoek aan de sexuloog hierin kunnen helpen? Het lijkt mij dat het komt omdat er wat mis gaat in contact tussen mensen, doordat je niet aangetrokken wordt door iemand anders. Al heb je wel gelijk dat deze mensen er verstand van hebben.

Rieneke -

Of je nog wel of niet maagd bent heeft niets te maken of je thuis wel of niet sexuele voorlichting hebt gekregen of wel en niet goed eruit zien.
Je zult geen uitzondering zijn maar door de maatschappij (televisie programma’s,verhalen tijdschriften etc) lijkt het alsof het heel raar is als je als tegen de 30 loopt en nog maagd bent. Mensen gaan bij zichzelf denken “dit is niet normaal”en gaan zich schamen.Ik denk dat er een taboe op zit. Als je er tevreden mee hebt prima maar anders zou ik toch even serieus afvragen waar gaat het mis. Hoe komt het dat een vriendschap niet verder uitgroeit tot…of dat je niet de juiste partner hebt getroffen.Of dat je een vent tegen komt in de kroeg en daarmee graag een nachtje mee wilt doorbrengen. Als je behoefte hebt om dat uitzoeken dan kan een bezoekje aan een sexoloog een uitkomst zijn. Deze mensen zijn daar voor en hoef jij je er echt niet voor te schamen. Want laat wel wezen de meeste hebben gewoon behoefte aan sex en verlangen daar naar en zijn op die leeftijd al lang maagd.

Niels -

Best vreemd om te merken hoe zoiets gaat: er goed uitzien en toch niemand ontmoeten. Wat voor mij speelt is: hoe komt het dat contacten niet verder uitgroeien tot meer dan een vriendschap. Er gaat ergens iets mis. Al weet ik niet waar

Pieter Jan Henk Cees -

Ik ben een man. Ik was tot mijn 35e ook nog maagd. Ik had daarentegen vroeger een zeer sociaal leven en super veel dates altijd. Niemand vond me serieus relatie materiaal. Totdat ik een oud collega ontmoette. Lang verhaal kort. We zijn nu getrouwd en hebben kinderen.
Ik kan me relateren in het verhaal. Goed eruit zien en toch nog maagd zijn.

Betty -

Ben ook nog maagd, 50 jaar, heb wel een vriend gehad maar die was alleen maar op sex uit. Afknapper voor mij, ik wil eerst zeker zijn van de liefde, respect geven maar ook ontvangen. Toen ik jonger was vond ik het vreselijk om altijd alleen te zijn maar nu vind ik het prima. Hobbies genoeg en mijn dieren, helemaal goed zo!

Tinoth -

Ik ben in de zestig en kan me wel voorstellen dat je nog maagd bent als je in de veertig bent. Maar ik vraag me wel af of je nooit hebt gemasturbeerd?

Richard -

Hier ook, 33 jaar en nooit een relatie of bedverhalen gehad. Het is niet dat ik ongelukkig ben met mezelf, nou ja, soms denk ik wel wat is er mis met mij. Waarom lukt het elke keer maar niet om samen met iemand te zijn, een toekomst op te bouwen. Dat doet dan toch wel pijn, omdat je vrienden en familie wel ziet settelen. Misschien is het mijn onzekerheid, want verlegen ben ik niet. Maar ben toch wel angstig om altijd alleen te blijven.

Niels -

Zelf ben ik een man dus weet ik niet of hier op deze site een berichtje mag plaatsen.

Ik ben 40 jaar en net zo onervaren als de vrouw in het artikel.

Hoe komt weet ik ook niet. Misschien omdat ik altijd alleen maar met studie en school bezig ben geweest.
En omdat ik geen uitgaanstype ben.

Thuis speelde dit onderwerp óók niet.

Soms vraag ik me af hoe het is om een leuke vrouw naast me te hebben, al komt het niet verder dan die gedachte.

Ik dacht dat ik de enige maagd was, al is dat niet zo

Selena -

Ik ben 42 en maagd. Nooit vriendjes gehad.
Komt vooral door mijn onzekerheid en doordat ik het eigenlijk wel prima vind ik mijn eentje.

Dat kinderen er niet inzitten vind ik wel jammer, maar ik denk dat het zo beter is: ik betwijfel of ik een goede moeder zou zijn geweest na het slechte voorbeeld dat mijn eigen moeder heeft gegeven.

Reageer ook