fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nog langere zomeravonden met de juiste verlichting

Wat is er lekkerder dan de hele avond buiten zitten na een warme zomerdag? Ik ben er in ieder geval gek op. Lekker barbecueën, wijntjes drinken, kletsen met vrienden of een tijdschrift of boek lezen. Het enige jammere: het wordt op een gegeven moment donker. Nu zijn er vast types die hun buitenverlichting puik hebben geregeld, maar die van mij is nogal non-existent. Met kaarsen kom je een heel eind, maar hoe leuk is het als de verlichting in stijl is van je balkon, tuin of terras? Een paar tips voor sfeervol verlichte zomeravonden!

Een tuinlamp is allang niet meer wat het geweest is. Ik herinner me nog van dat felle licht van de buitenlampen van mijn ouders. Die zette je alleen aan als je iets uit de schuur moest halen of als je ’s avonds echt alles op de tast moest doen, maar sfeervol was het niet. Ook bij vakantiehuizen zie je vaak niet de mooiste buitenverlichting, vaak gaan mensen voor functionaliteit. Zonde! De eerste tip is dan ook testen wat voor soort licht je buiten nodig hebt. Is het vooral voor de sfeer of zit je graag te lezen buiten? Afhankelijk van hoe je het licht wilt gebruiken, bepaal je of het van boven, beneden of van opzij moet komen. Lezen met spots van onder gaat een beetje lastig namelijk.

Kaarsen of elektrisch

Gebruik je het licht alleen voor de sfeer, dan kom je met kaarsen een heel eind. En dan niet alleen van die lullige waxinelichtjes natuurlijk. Wat dacht je van een paar mooie lantaarns of juist robuuste fakkels verspreid over je tuin? Ook elektrische verlichting kan tegenwoordig alles. Dus als je liever geen vuur wilt gebruiken, zijn er genoeg soort buitenlampen die gewoon op elektriciteit werken. Wil je een Frans landelijke stijl of juist meer strak Scandinavisch? Allemaal mogelijk!

De juiste sfeer

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sfeervolle beauty? Een echte eyecatcher voor als vrienden tot laat in de tuin blijven borrelen. Zit jij liever alleen met een boek opgekruld op je loungeset? Ook dan heb je ’s avonds op een gegeven moment een lampje nodig. Kies dan een lamp die van boven naar beneden schijnt zodat je makkelijk kunt verder lezen. Deze strakke lamp is zowel sfeervol als functioneel en strak vormgegeven en kan zowel naar boven als naar beneden schijnen. Hang er eentje of meer op voor de juiste dosis licht. Je kan dus alle kanten op met buitenverlichting. Enne als het te koud wordt, hebben ze ook de mooiste exemplaren voor binnen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook