fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vriend van Jet wilde geen baby: “Zijn nieuwe vriendin nu wel zwanger”

nieuwe vriendin nu wel zwanger

Na heel wat mislukte relaties dacht Jet (38 jaar) in Milan de ware gevonden te hebben. “We leerden elkaar kennen op een festival. Hier hebben we nummers uitgewisseld en het was vrijwel direct dik aan”, vertelt Jet. “De eerste maanden waren heerlijk. We waren super verliefd en konden onze handen niet van elkaar afhouden. We planden leuke weekendjes weg, ontmoetten elkaars vrienden en vierden samen kerst. Ik dacht écht dat onze relatie stand zou houden en dat we uiteindelijk zouden gaan samenwonen en kinderen krijgen. Maar wat had ik het bij het verkeerde eind!” 

Te vroeg

Na negen maanden verkering, begint Jet tijdens een romantisch etentje over samenwonen. “Dat had ik beter niet kunnen doen. Milan verslikte zich nog net niet in zijn eten toen ik hem vroeg wat hij ervan zou vinden als ik mijn appartement op zou zeggen. Hij vond dat allemaal nog veel te vroeg en gaf aan daar meer tijd voor nodig te hebben. Dat deed mij natuurlijk wel wat. Ik was toen 36 jaar en ik kon mijn biologische klok horen tikken. Omdat ik dacht dat Milan de ware was, wilde ik zijn wens respecteren. Achteraf heb ik daar heel veel spijt van…”

Geen valse hoop geven

De maanden verstrijken en de relatie tussen Jet en Milan loopt goed. “Alles zat goed. Alleen het zetten van de volgende stap bleef voor Milan een dingetje. Hij zei dat het kwam door zijn eigen onzekerheden en elke keer vond hij wel een andere reden om het samenwonen af te houden. Na een jaar wachten was ik het zat en besloot open kaart te spelen. ‘Ik wil samenwonen en een kind’, legde ik hem voor. De reactie van Milan was alles behalve positief: ‘ik ben er nog niet aan toe en ik weet niet of ik er ooit aan toe zal zijn. Eerlijk gezegd wil ik je geen valse hoop geven of je een eventueel moederschap ontnemen. Misschien is het beter als we uit elkaar gaan?’.”

Stiekeme hoop

Jet is er helemaal kapot van. “Dat had ik niet zien aankomen. We hadden het zo fijn samen! Oké, ik wilde wat sneller dan hij, maar we waren hartstikke dol op elkaar. Toch kon ik niet anders dan het met hem eens zijn. Als Milan echt nog niet toe was aan samenwonen en kinderen, dan was het misschien toch niet zo’n goede match. Ik kon niet eeuwig op hem wachten en dus hebben we afscheid van elkaar genomen. Toch bleef ik stiekem hoop houden dat hij zich zou bedenken…”

Andere vrouw

Dat Milan zich niet bedenkt, blijkt wel als Jet Milan slechts vier weken na hun break-up hand-in-hand met een andere vrouw door de stad ziet lopen. “Helemaal verliefd was hij. Eerst herkende ik hem ook niet. Hij had hele andere kleren aan, zijn haar zat goed en hij had een gezonde kleur. Hoe slecht ik me voelde over de break-up, zo goed leek het met hem te gaan.” Jet schrikt en voelt de tranen prikken in haar ogen. “Ik ben snel omgekeerd en de andere kant opgelopen. Ik kon het echt niet aan om hem op deze manier onder ogen te komen.”

In de kroeg

In tranen belt Jet haar beste vriendin. “Zij had via-via ook al vernomen dat Milan een nieuwe vriendin had. Hij had haar een paar dagen na onze break-up ontmoet in een kroeg. Ze wist dit al, maar had er bewust voor gekozen om het mij niet te vertellen. Lief bedoeld natuurlijk, maar ik had het eigenlijk liever wél willen weten. Dan had ik me erop voor kunnen bereiden dat ik ze tegen zou komen.”

Verwachten een kindje

Dat de nieuwe liefde van Milan niet de grootste klap is die Jet te verwerken krijgt, blijkt een maand of drie later. “Ik volgde Milan nog op Instagram. Hier deed hij nooit wat mee, dus ik had er niet aan gedacht om hem te ont-volgen.” Wanneer Jet tijdens het ontbijt nietsvermoedend de Instagram-appt opent en door haar tijdlijn scrollt, krijgt ze de schrik van haar leven. Milan en zijn nieuwe vriendin verwachten een kindje…

Harde klap

De wereld van Jet stortte compleet in. “Het was zo’n harde klap. Ik voelde me bedonderd, onzeker en niet goed genoeg. Waarom niet met mij en wel met haar? Was zij veel leuker dan ik? En waarom zag hij in mij niet de moeder van zijn kinderen? Het is zo vreemd: ik wíl niet eens meer kinderen met hem. Maar waarom raakt het me dan toch zo?”

Dronken appje

In een dronken bui, stuurt Jet een appje naar Milan: ‘Gefeliciteerd met je baby. Ik dacht dat je er nog niet aan toe was’. “Hartstikke kinderachtig natuurlijk. En door zijn reactie voelde ik me niet bepaald beter.” ‘Ik snap dat het je pijn doet. Soms lopen dingen gewoon zo. Ik verwacht niet van je dat je blij bent voor me. Ik wens jou in ieder geval het allerbeste’. “Zijn reactie is zo ongelofelijk correct en dat steekt. Het is duidelijk dat hij geen enkel gevoel meer voor me heeft. Daar moet ik het nu mee doen…”

Heb jij ooit zoiets meegemaakt? Wat wil jij Jet meegeven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Fiene -

Lieve Jet, wat een vervelende situatie.
Je kan het ook omdraaien.
Hij is niet goed genoeg voor mij om ermee samen te wonen en een leuk kindje te krijgen.
Ik ben een veel leukere man waard die wel duidelijk aangeeft wat hij wilt (de ballen heeft) die straks dolgraag met mij wilt samenwonen en lekker knus op de bank films wil kijken. En om met mij een mooi meisje/jongentje op de wereld te zetten. Ik ben een leuke meid met vriendinnen en en ik wil iemand die mij neemt zoals ik ben. Ga genieten van alle leuks met je vriendinnen en je familie. En wie weet kom je een hele leuke jongen tegen. (Misschien zie ik het verkeerd) maar als hij tegen jou niet eerlijk is, is hij tegen zijn nieuwe vriendin ook niet eerlijk. Blokkeer zijn nummer en mocht je hem zien groet je hem gewoon. Het komt goed

Joris -

De kop van het artikel (‘wilde geen baby’) is tegenstrijdig met de inhoud van het artikel (‘weet niet of ik er ooit aan toe zal zijn’). Kennelijk is hij er nu (en/of met iemand anders) wél aan toe.

Reageer ook