fb

Ik ga verhuizen: moet ik dan een nieuwe tandarts?

Iedereen die ooit een verhuizing heeft meegemaakt weet dat het een spannende, leuke en vaak rommelige gebeurtenis is. Ik verhuisde de afgelopen tien jaar maar liefst zeven keer en ik mag mijzelf dan ook een heuse verhuispro noemen. Om nou te zegen dat ik verhuizen leuk vind, gaat wat ver. Maar het avontuur van een nieuwe plek? Daar maak je mij heel erg blij mee! Bij een verhuizing komen veel praktische zaken kijken, zoals de verhuizing zelf, maar ook het omzetten van contracten en overeenkomsten. En wat dacht je van dingen als het wisselen van tandarts? We vertellen je er in dit artikel alles over. 

Wanneer je binnen jouw dorp, stad of wijk verhuist, is het waarschijnlijk niet nodig om op zoek te gaan naar een andere tandarts. Wellicht ben je een paar minuten langer onderweg naar je controle; de meeste mensen doen dit graag. Maar wat als je ineens een half uur of langer onderweg bent naar je tandarts? Zou je dan ook nog elke keer op en neer rijden?

Moet ik een nieuwe tandarts zoeken na mijn verhuizing?

Natuurlijk móét je helemaal niks. Heb jij een goede band met jouw tandarts en vind je het geen probleem om een wat langere reistijd te hebben? Lekker blijven gaan dan! Toch zijn er een paar situaties waarin het wél verstandig kan zijn om van tandarts te wisselen na een verhuizing:

Je hebt regelmatig gebitsproblemen

De één heeft nooit ergens last van, de ander zit om de haverklap bij de tandarts in de stoel. Helaas is het nou eenmaal zo dat de ene persoon minder vaak gebitsproblemen heeft dan de ander. Weet jij van jezelf dat je regelmatig wat hebt? Dan kan het heel fijn om je bij een tandarts in de buurt in te schrijven. Als er dan wat aan de hand is kun je snel schakelen en ben je waarschijnlijk ook sneller van de pijn af. Een uur in de auto zitten is wel het laatste waar je op zit te wachten als je kiespijn hebt!

Je hebt jonge kinderen

Het is voor kinderen erg belangrijk om al vanaf jonge leeftijd kennis te maken met het bezoeken van de tandartspraktijk. Zo kunnen ze wennen aan de plek, de controle en natuurlijk de tandarts. Voor sommige kinderen is dit best spannend en kan is dan ook verstandig de drempel voor het bezoeken van de tandartspraktijk zo laag mogelijk te houden. Veel ouders kiezen voor hun kinderen daarom een tandartspraktijk die lekker in de buurt is. Zijn jullie bijvoorbeeld met het hele gezin naar Leidsche Rijn verhuisd? Neem dan eens een kijkje bij Tandgenoten Leidsche Rijn!

Je hebt een erg druk/vol leven

Heb je een drukke baan, ben je altijd onderweg en/of heb je een gezin dat veel van je vraagt? Dan ga je waarschijnlijk zorgvuldig en efficiënt met je tijd om. Dingen als een lange reistijd passen dan wellicht niet zo goed in jouw volle leven. Ga in dat geval zeker op zoek naar een nieuwe tandarts na je verhuizing!

Overstappen naar een nieuwe tandarts staat volledig vrij. Let er wel op dat je je éérst bij een nieuwe tandarts inschrijft, voordat je jouw oude laat weten dat je overstapt. Zo weet je zeker dat je niet zonder komt te zitten. Bij het opzeggen van je inschrijving bij de oude tandarts is het daarnaast ook vriendelijk om even uit te leggen dat jullie opzeggen vanwege een verhuizing. De meeste tandartspraktijken doen erg hun best om hun patiënten goed te helpen en ze horen dan ook altijd graag waarom iemand zich uitschrijft.

Zou jij een nieuwe tandarts zoeken als je gaat verhuizen? Of ben je zo blij met jouw huidige tandarts dat je daar met liefde wat langer voor onderweg bent? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Afbeelding: Enis Yavuz via Unsplash

1 reactie

Joris -

De afstand zegt toch niet over hoe snel je kunt schakelen?

Reageer ook