fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nieuw op Damespraatjes: Beautyblog van Kathleen

‘A girl can dream, right,’ zei de verkoopster toen ze me het tasje overhandigde waar ik net 300 euro voor afgerekend had. De afgelopen twintig minuten was ze mijn bondgenoot geweest met wie ik intieme details had uitgewisseld. Beginnende droogterimpeltjes, tuurlijk, joh, zij had ze ook. Wat heet, na haar veertigste was er een complete drooglegging in de bovenste regionen gestart waar professionele irrigatie geen overbodige luxe maar een noodzakelijk onderdeel van haar beauty-regime was geworden. Het begin van volumeverlies? God, ja, ja! Daar begon het allemaal mee.

Ze legde een spiegeltje op de toonbank en droeg me op er over heen te buigen. De aanblik was schokkend. Wangen hingen plotseling als hamstervoorraadjes naar voren en toverden een neusplooi tevoorschijn waar de Velthuis Kliniek hun complete voorraad Restylane in weg konden spuiten. ‘Dat is dus een standje dat je niet meer doet na je veertigste,’ zei ze met een knipoog terwijl ze een glimmende pot voor mijn verblufte gezicht hield.

Het was niet misselijk wat de inhoud van dit wonderpotje allemaal kon doen. Communiceren op celniveau, bijvoorbeeld, waardoor mijn genetisch materiaal plotseling de boodschap kreeg om zich als twintigjarigen te gedragen. Op zich een boodschap die me aanspreekt omdat ik me diep van binnen nog best een tikje twintig voel al is dat aan de buitenkant niet direct meer af te zien. Cosmeticagiganten zijn de Walt Disney’s, Pixars en DreamWorks voor de volwassen vrouwen. Onze favoriete sprookjes mogen dan nog wel een happy ending met iets mannelijks op een wit paard inhouden, maar tien jaar van je gezicht af toveren, dat is het echte wonderstafje dat we willen! En het is behoorlijk magisch, alle beloftes die er gedaan worden. Vochtherstel, huidversteviging, verfijnen van de porien, egaliseren van de huid, bescherming van de huidbarriere, wegwerken van je wallen en vervagen van rimpeltjes, ik wil het! Ik wil het allemaal.

Dat bleek een lastige reactie want zo’n alles in 1 product was er nou net niet op de markt. Als ik dat over zo’n vijf potjes wilde verdelen en er niet tegenop zag om mijn dag een half uur eerder te beginnen, zou de transformatie naar mijn innerlijke twintiger slechts een kwestie van weken, misschien maanden zijn. Omdat zowel mijn innerlijke twintiger als mijn ervaren veertiger best van een uitdaging houden, besloot ik naar de oorsprong van alle magie te gaan om een eigen huidverzorgingslijn te starten. In drie jaar tijd leerde ik alles over de ingredienten die echt werken (en soms zo simpel zijn) en de ingredienten die niet kunnen werken (maar zo lekker klinken) en wat er nou echt nodig is om je huid in optimale conditie te houden. Het laboratorium was mijn Disney World, gevuld met honderden werkzame stoffen. Welke wilde ik? Zeg het maar. Als een kind in een snoepwinkel, wees ik aan. Die, en die ook. Want er kan veel in zo’n potje, als je alle overtollige onzin er uit laat.

Een kleine tip die het verschil maakt in deze koude wintermaanden? Kies voor crèmes die je huidbarriere beschermen en intact laten en daarnaast het vocht vasthouden. Vocht inbrengen, dat kan geen enkele crème. Kies voor een aparte zonnefilter want deze zijn geen zegen voor de andere werkzame stoffen en doen met het dunne laagje crème dat we aanbrengen nauwelijks wat we beloven. En daarbij vervliegt een factor na twee uur. Om die factor te behouden moet je iedere twee uur een laag van een halve centimeter aanbrengen. Geen sexy aanblik, kan ik je garanderen. Een mysterieuze zonnebril als je de deur uitgaat, is een betere keuze. A girl can dream, absoluut waar. A girl can make her dreams come true. Zonder de kassa van de multinations te spekken. Daar hou ik pas echt van.

Kathleen Vael (47) is  founder van nybf cosmetics. Ze woont in Hilversum en is moeder van een dochter van 15. Schrijven, sporten en het ontwikkelen van fijne en goede beautyproducten zijn haar grote passies. Haar cosmeticalijn is te vinden op www.nybf.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Shirley van Zuylen -

Leuk stuk!

Reageer ook