fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nieuw in de winkel: Becel 100 % plantaardig

Groot nieuws! Becel heeft een nieuw product op de markt gebracht: Becel 100% plantaardig. Het is geschikt is voor veganisten, maar natuurlijk ook voor mensen die ook dierlijke producten eten. Wij hebben het product al getest en willen jullie er vandaag meer over vertellen.

Waarom 100 % plantaardig?

Als veganist eet je geen vlees, vis, gevogelte, wild, eieren, melk, honing of andere producten met een dierlijke oorsprong. Steeds meer mensen kiezen voor deze levensstijl en dat moedigen wij zeker aan! Bewust omgaan met de natuur en je eigen gezondheid is heel belangrijk en daar past een groenere levensstijl zeker bij. Soms lopen veganisten tegen beperkingen aan, zoals bijvoorbeeld het niet kunnen eten van het merendeel van de margarineproducten. Jammer, want een heerlijk laagje op je boterham kan nét dat beetje extra geven. Vandaar dat Becel een 100% plantaardig margarineproduct op de markt heeft gebracht.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Becel 100 % plantaardig is goed voor het hart door de Omega 3 & 6 die erin zitten, ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte. Ook is hij vrij van conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Omdat het geen dierlijke producten bevat is hij van nature lactose-vrij. Tot slot is hij ook nog eens beter voor het milieu, wist je dat een verschuiving naar plantaardige voeding meehelpt aan de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen? Kortom: ook voor niet veganisten de moeite waard!

becel-vegan-3

Hoe smaakt het? 

Dit is het allerbelangrijkste, als je het ons vraagt ten minste. Ik heb het daarom getest en vind het echt lekker. Het smeert makkelijk en heeft een heerlijke smaak. Ik at het samen met enkel wat verse tuinkers, zodat ik de Becel goed kon proeven

Wat kan ik er allemaal mee?

Dat is een goede vraag! Je kunt het margarineproduct gebruiken voor op brood, maar ook op een wrap bijvoorbeeld. Wij hebben er een heerlijke vegan sandwich mee gemaakt, maar dat recept geven we je later pas. Nog even afwachten dus 😉

Ben jij ook zo happy met dit nieuwe margarineproduct? We zijn heel benieuwd naar jouw mening!

2 reacties

Marjolijn -

In andere margarines zit inderdaad vaak gelatine. Aangezien dit een weinig milieu belastend bijproduct is en er geen dieren speciaal voor de productie van gelatine gehouden en geslacht worden, vind ik dit persoonlijk niet zo’n bezwaar.
Dan heb ik meer bezwaar tegen de palm olie die in margarine zit. Palmolie wordt geproduceerd op voormalig tropisch regenwoud. Gelukkig gaat het hier om duurzame palmolie, dat scheelt iets.

I -

Kan natuurlijk nooit goed voor je zijn, met die synthetische vitamines en mono- en diglyceriden van vetzuren!

Reageer ook