fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wil je niet naar de sportschool? Thuis sporten kan ook!

Wil je niet naar de sportschool? Thuis sporten kan ook!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je liever niet naar de sportschool gaat. Misschien vind je het niet zo prettig om tussen alle gespierde strebers rond te lopen, of griezel je van het idee dat iedereen overal aan zit (hoe goed er ook op hygiëne wordt gelet). Gelukkig kun je tegenwoordig ook prima thuis sporten. Je kunt dit zonder apparaten doen, maar ook ervoor kiezen om bijvoorbeeld de zolder, of een ander kamer, om te bouwen tot jouw eigen private gym. Daarnaast zijn er ook nog andere mogelijkheden om toch aan jouw beweging te kunnen komen. Ik vertel je meer!

Hoe hoog kun jij springen?

Als we het over springen hebben, dan is het eerste wat in mij opkomt dat ik vroeger zelf graag bezig was met touwtje springen. Alleen, of met een groepje, springtouwen was vroeger helemaal hip. Gemiddeld verbrand je ongeveer 15 tot 20 calorieën per minuut. Met alle oliebollen en appelbeignets in het vooruitzicht is het dus helemaal geen slecht idee om het touwtje er weer eens bij te pakken. Wat ook een mogelijkheid is (en waardoor je veel hoger kunt springen) is het gebruik van een fitness trampoline. Dit is een kleinere trampoline dan het model dat in de tuin staat voor de kinderen. Je kunt hier fantastische fitness oefeningen op doen. Let wel altijd op het maximale gewicht dat de trampoline kan dragen en bereken voordat je er eentje koopt hoe hoog je plafond is.

Kilometers in de benen

Wandelen is ook altijd erg goed voor je. Eigenlijk zou je iedere dag zo’n 10.000 stappen moeten zetten. Veel mensen komen hier echter niet aan toe. Wat wel altijd aan te raden is, is om iedere avond na het eten nog eventjes een blokje om te gaan. Een half uur wandelen kan al het verschil maken voor je gezondheid. Het is misschien lastig om dit vol te houden als je alleen moet lopen, dus vraag eens rond of er iemand is die wel van een kletspraatje en een wandeling houdt. Op deze manier vliegt de tijd voorbij, terwijl je dus goed bezig bent voor je eigen lichaam en geest. Geen zin om buiten te wandelen, dan kun je er ook voor kiezen om een loopband aan te schaffen voor thuis. Kies uit verschillende programma’s en behaal op deze manier je eigen persoonlijke doelen.

Op twee wielen door het land, of toch niet?

Onze Sandra (hoofdredacteur Damespraatjes) is dol op fietsen en doorkruist niet alleen ons kikkerlandje, maar gaat ook regelmatig de grens over. Afgelopen zomer vertrok ze nog in haar eentje naar Barcelona! Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen zo fanatiek is, dus je kunt je eigen lat best een stukje lager leggen. Begin eerst eens met op de fiets naar het werk te gaan, mits dit qua afstand, tijd én werkzaamheden mogelijk is natuurlijk.

Thuis sporten kan altijd

Daarnaast kun je ook als je boodschappen gaat doen de auto wat vaker laten staan en als het mooi weer is met het gezin over de hei of in het bos gaan fietsen. Lukt dit een keertje niet, dan spring je thuis op je andere fiets. Deze staat keurig op je te wachten in jouw eigen privé sportschool, waar je heerlijk je favoriete muziek kunt luisteren en eventueel zelfs naar een serie kunt kijken. Een airbike wordt door lucht aangedreven en is een hometrainer en crosstrainer in één. Met de weerstand van de lucht bepaal je zelf de snelheid. Je wilt natuurlijk de beste airbike kopen, dus lees je goed in voordat je een keuze maakt en maak een schema voor jezelf dat haalbaar is.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto: MART PRODUCTION via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook