fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tina’s man wil niet meer dat ze nog mee naar de sauna gaat

Minimaal een keer in de maand zijn Tina en haar man Sander te vinden in de sauna. Vroeger hadden ze een vaste, maar nu wisselen ze regelmatig van sauna. Het was echt hun uitje, het liefst op vrijdag, lekker loom het weekend in. Maar sinds kort verzint Sander steeds smoesjes om niet te gaan. “Ja, ik ben wat kilootjes aangekomen. So what?”

Het maakt haar onzeker en eigenlijk ook heel verdrietig. De laatste twee jaar is Tina aangekomen. “Ik vermoed dat dat deels te maken heeft met de overgang maar ook omdat ik meer ben gaan snoepen. Ik voel een onrust in mijn lijf en ik probeer die te stillen door te eten. Ik weet ook wel dat dat niet werkt, maar ik kan het niet zo goed stoppen.” Ze praat er wel over met Sander maar die vindt het allemaal onzin. Zegt dat ze zich gewoon moet beheersen.

Dik van de lucht

Makkelijk praten voor iemand die alles kan eten en geen grammetje aankomt. “Sander kan maar dooreten maar aankomen doet ‘ie niet. Ik word van de lucht al dik, grap ik altijd, maar daar komt het wel een beetje op neer.” Natuurlijk vindt Tina het niet leuk dat ze zwaarder is geworden en dat ze een behoorlijke buik heeft gekregen. Maar het weerhoudt haar niet om naar de sauna te blijven gaan. “In een sauna letten mensen helemaal niet op elkaars lichaam. Ja, natuurlijk kijk je en registreer je, maar er wordt geen oordeel aan verbonden. Saunagangers zijn openminded en komen voor hun eigen rust en ontspanning. Niet om te constateren dat ik wat voller ben.”

Ik kan dan niet

Kennelijk heeft Sander wel problemen met de rondingen van zijn vrouw want hij wil al sinds tijden niet meer met haar naar de sauna. “We gingen altijd minimaal een keer in de maand, maar soms ook vaker. Vroeger hadden we een vaste sauna maar dat werd een beetje saai en toen we de kortingsbonnen en deals ontdekten, zetten we daar op in. Is een stuk goedkoper en het is leuk om telkens naar een ander complex te gaan. Als ik nu voorstel om weer eens te gaan, antwoordt Sander ontwijkend. Zegt dat ‘ie dat hij heeft afgesproken met vrienden om te zaalvoetballen of dat ‘ie moet werken.”

Schaamt hij zich?

Aanvankelijk had Tina niet echt in de gaten dat haar maar niet meer zo happig was om met haar mee te gaan. “We hebben tenslotte allemaal wel eens geen zin. Dat is helemaal niet erg. Maar het begon me op te vallen dat we al een hele tijd niet meer waren gegaan. Toen ik hem ernaar vroeg gaf hij niet echt goed antwoord en opeens brak het zweet me uit. Volgens mij wist ik de reden: Sander schaamt zich voor mij. Hij heeft het de laatste tijd ook best vaak over vrouwen van mijn leeftijd die er nog goed uitzien en zegt nog net niet ‘zo kan het ook’ maar ik proef zijn frustratie.”

Anderen zijn retestrak

Het raakt Tina dat haar man zich voor haar schaamt. Ze was in de veronderstelling dat ze er altijd voor elkaar zouden zijn, letterlijk door dik en dun samen. Maar nu dankt hij haar een soort van af en dat doet pijn. “Toen ik hem ernaar vroeg begon hij te stamelen. Eerst ontkende hij maar toen ik, hoe pijnlijk dat ook was, doorvroeg, gaf hij toe dat hij mij minder aantrekkelijk vindt met wat meer kilootjes. ‘Ja, dan zie ik vrouwen lopen die net zo oud zijn als jij, en die zijn gewoon nog retestrak. Ik vind dat gewoon mooi’ verklaarde hij. De tranen prikten in mijn ogen, maar ik heb niets laten merken.”

Maaltijdvervangers

In plaats daarvan heeft Tina maaltijdvervangers gekocht en probeert ze op die manier af te vallen zodat ze er ook weer aantrekkelijk uitziet. Makkelijk gaat dat niet. “Het is vreselijk, ik barst van de honger, word stront chagrijnig maar zet door. Ik wil weer dat Sander trots op me is. En stiekem ben ik heel bang dat hij ervandoor gaat met een andere vrouw. Eentje die slank is en dat kan ik echt niet aan.”

Wat denk jij? Is het goed van Tina dat ze luistert naar de wensen van haar man? Kun je je voorstellen dat het voor Sander niet zo leuk is dat zijn vrouw zwaarder wordt? Of vind je dat Sander zich daarmee niet moet bemoeien? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Rosie: ‘Mijn man vindt me zwanger niet lekker terwijl ik meer zin heb dan ooit’

meer zin dan ooit

Het gemiddelde van twee keer in de week halen ze al jaren niet meer, maar nu Rosie (36) de kans krijgt haar persoonlijke gemiddelde omhoog te krikken, haakt haar man af. “Tim wil me niet met me vrijen nu ik zwanger ben terwijl ik meer zin heb dan ooit. ‘Ik vind je zo niet sexy met je dikke buik, ik wacht wel tot je je oude figuur terug hebt’. Dat slingerde hij laatst naar mijn hoofd…… VERDER LEZEN

Reageer ook