fb
Damespraatjes Damespraatjes

The Get Down: het beste dat Netflix tot nu toe heeft gemaakt

Wauw! Dit is echt het beste dat ik in tijden heb gezien. Mijn plannetje om gisteravond lekker op tijd te gaan slapen liep hierdoor ook compleet in de soep. Om 10 uur dacht ik nog even rondkijken op Netflix en 4 uur later klapte ik mijn laptop dicht. Ik heb The Get Down ontdekt en kan jullie alleen maar aanraden om al je afspraken van vandaag te cancellen en je op de bank te installeren om te gaan kijken en vooral te genieten. The Get Down is een lust voor je ogen, je oren en je ziel.

Pas een weekje online

Zelf ben ik nog maar net terug van vakantie en dus heel blij dat deze serie nu online staat. Gisteravond heb ik de pilotaflevering en aflevering 2 en 3 gezien. Vooral aflevering 3 is van ongekende schoonheid. Zo mooi om te zien hoe diepe ellende en enorme momenten van geluk dicht bij elkaar kunnen liggen en dat allemaal op een manier weergegeven waarbij HipHop en Disco elkaar ontmoeten.

Maar dat kun je wel aan regisseur Baz Luhrmann overlaten. Wij kennen hem vooral van Moulin Rouge en The Great Gatsby. En nu dus de dramaserie The Get Down over het New York van de jaren 70. De serie kostte trouwens zo’n 120 miljoen dollar en is daarmee de duurste Netflix serie ooit.

Waar gaat het over?

The Get Down volgt een groep jongeren uit The Bronx die hun talenten ontdekken voor hip-hop, dansmoves, graffiti-art. Disco-muziek is op dat moment erg in en hip-hop doet zijn intrede, nog wel in kleine achteraf zaaltjes.  Iedereen droomt op zijn eigen manier over een carrière als rapper, discoster of dj.

 

Het is een briljant gebeuren met coole kostuums, funky beats, een geweldig tijdsbeeld met levendige straten en kleurrijke graffiti en fantastische dansmoves van disco tot breakdance. Meestal heel geloofwaardig, en af en toe een tikkeltje over the top, maar dat geeft juist dat heerlijke effect waar we met z’n allen op zitten te wachten.

Het verhaal bulkt van bizarre karakters waar je van gaat houden en die je juist haat: Shameik Moore (Shaolin Fantastic), Justice Smith (Ezekiel “Books” Figuero), Herizen Guardiola (Mylene Cruz), Yahya Abdul-Mateen II (Cadillac), Jaden Smith (Dizzee Kipling), Skylan Brooks (Ra-Ra Kipling), Tremaine Brown Jr. (Boo Boo Kiping), Mamoudou Athie (Grandmaster Flash), Jimmy Smits (Francisco “Papa Fuerte” Cruz) and Giancarlo Esposito (Ramon Cruz) star.

Zelf ben ik compleet gevallen voor Ezekiel gespeeld door Justice Smith. Ik kende deze acteur nog niet, maar dit is een talent waar we nog heel veel van gaan horen.

Beoordeling IMdB

Dat zit ook wel goed. Op dit moment een 8,6. Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd wat jullie van de serie vinden. Laat het ons weten hieronder in het reactieformuliertje of op onze Facebook!

Bekijk hier de trailer!

https://youtu.be/usv442G6H8A

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook