fb
Damespraatjes Damespraatjes

Net terug van vakantie? 5 series om lekker voor te gaan zitten

Ben je tijdens je vakantie gestopt met het kijken naar series (en heb je er ook absoluut geen behoefte aan gehad), dan heb je na thuiskomst mogelijk zin om heerlijk te bingwatchen en uren lang series te kijken. Voor de komende weken hebben we dan een paar toffe tips voor je.

1. Ozark

In deze serie van Netflix speelt ook dit keer drugs weer een rol. Nu staat niet de drugsbaron of de producent van drugs centraal maar boekhouder Marty Byrde, gespeeld door Jason Bateman. Marty lijkt het als hoofd van het gezin Byrde goed voor elkaar te hebben. Het gezin leidt een normaal leven in Chicago, maar het leven komt door de activiteiten van Marty volledig op zijn kop te staan. Hij werkt namelijk als financieel adviseur voor een groot drugskartel uit Mexico. Als dit echter fout gaat moet Marty met zijn familie verhuizen naar een gemeenschap in de Ozarks, waar ze terechtkomen in de wereld van het zwarte geld.

2. The Good Karma Hospital

The Good Karma Hospital speelt zich af in het tropische India en vertelt het verhaal van dokter Ruby Walker (Amrita Achtaria, onder andere bekend van Game of Thrones) die, tijdens haar zoektocht naar een baan en afleiding van haar liefdesverdriet, terechtkomt in India. Ze ontmoet hier onder andere Dr. Lydia Fonseca, gespeeld door Amanda Redman, bekend van New Tricks. Je kunt de serie vanaf 13 augustus zien via BBC First. Sandra van Damespraatjes mocht een paar weken geleden de eerste aflevering al zien bij een speciale bijeenkomt met de pers (waar ook de Amrita Achtaria en Amanda Redman aanwezig waren) en het liefst was zij in de filmzaal blijven zitten om naar aflevering 2 te kijken. Echt een aanrader dus!

3. Wet Hot American Summer: Ten years later

De film Wet Hot American Summer flopte eind jaren tachtig in de bioscoop, maar kreeg wel een soort cultstatus onder videokijkers, omdat het een geslaagde parodie was op de met seks gevulde tienerkomedies uit de jaren tachtig. De serie die nu op Netflix te zien is is een vervolg op de serie en speelt zich zogenaamd af in de jaren ’90. Het leuk is dat de cast grotendeels hetzelfde is gebleven; we zien onder anderen Elizabeth Banks, Paul Rudd, Janeane Garofalo, Amy Poehler, Michael Ian Black, Kristen Wiig, Chris Pine en Jason Schwartzman terugkeren.

4. Game of Thrones – seizoen 7

Alweer het zevende seizoen van Game of Thrones. Daenerys Targaryen zet met haar draken voet aan wal op Westeros en de meedogenloze koningin Cersei Lannister verklaart aan iedereen oorlog. ‘The great war has come’, concludeert Jon Snow. Maar terwijl iedereen zich druk maakt om de Iron Throne, maken de White Walkers zich aan de andere kant van The Wall op om iedereen uit te moorden en het hele continent onder te dompelen in een eeuwige winter. Een ding is zeker; seizoen 7 belooft nog epischer te worden dan zijn zes voorgangers! Game of Thrones is te zien via HBO, te ontvangen via Ziggo.

5. Velvet

In het Spanje van de jaren vijftig worden de erfgenaam van een modehuis en een mooie naaister verliefd, ondanks de bezwaren van zijn familie. Deze serie is een typische Spaanse telenovelle en vanaf 2 augustus is seizoen 1 tot en met 4 via Netflix te zien. De serie wordt op IMdB trouwens met een 8,1 beoordeeld. Velvet is één van de weinige niet-Engelse series die ook in Nederland erg populair is. Qua type serie heeft Velvet wat weg van Mr. Selfridge en The Paradise. Een groot verschil is natuurlijk de gesproken taal.

VELVET TRAILER – ENGLISH SUBTITLES – from Bambú Producciones on Vimeo.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook