fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nederlandse voetballer van Marokkaanse afkomst weigert verslaggeefster hand te geven

Twitter ontploft vanochtend bijna omdat Youness Mokhtar gisteravond na de mooie overwinning die hij met zijn ploeg PEC Zwolle behaalde, heeft geweigerd de hand te schudden van FOX-verslaggeefster Aletha Leidelmeijer.

Eindelijk winst voor PEC Zwolle

Gisteravond boekte de ploeg van het PEC Zwolle van trainer Ron Jans de eerste overwinning van dit seizoen, mede door twee prachtige doelpunten van Youness Mokhtar. Hij werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. FOX verslaggeefster Aletha Leidelmeijer wilde hem de hand schudden om hem te feliciteren maar daar bleek de 25 jarige aanvaller niet van gediend en weigerde de hand van Aletha. FOX Sports heeft het voorval inmiddels bevestigd.

Niet de eerste keer dat zoiets gebeurd

Het is trouwens niet voor het eerst dat zoiets gebeurd langs de Nederlandse voetbalvelden. Vorig seizoen weigerde FC Utrecht-aanvaller Nacer Barazite ook al de hand van Hélène Hendriks uit geloofsoverwegingen. Nacer is streng moslim en geeft vrouwen nooit een hand. Helene Hendriks reageerde hier overigens heel relaxed op.  Hendriks beseft te laat dat hij dit niet wilde en zegt: ,,O ja, ik geef jou geen hand, dat is waar.” Voor haar was het geen enkel probleem.

Slecht voorbeeld of respect voor hebben?

Ook al reageerder Helene Hendriks zelf heel ontspannen op het verhaal, op de social media ontbrandde er net als nu een heftige discussie los over de actie van Barazite. Veel mensen vinden het niet kunnen en noemen het een slecht visitekaartje voor FC Utrecht, terwijl voorstanders juist respect hebben voor zijn principes.

De discussie over het wel of niet handen schudden van moslimmannen zal wel weer oplaaien de komende tijd.

Hoe zou jij het vinden als een man je geen hand wil geven?

Persoonlijk zou ik denk ik wel even gek staan te kijken en me afvragen: “wat gebeurt hier nou?” Maar lang zal ik er niet mee zitten omdat ik het me niet persoonlijk aantrek en ik het zie als een persoonlijke keuze van de man tegenover me. Ik hoop ook dat als ik niet wil dat iemand mij aanraakt, op wat voor manier dan ook, bijvoorbeeld via een handdruk, een hand op mijn schouder of als iemand mij een kus wil geven, dat ik dan altijd zelf de keuze heb of ik hier wel of niet aan wil meewerken. Ik bepaal wie er aan mijn lichaam mag zitten en niemand anders. En dat respect heb ik ook voor iemand anders zijn wensen.

We zijn heel benieuwd hoe jij hier tegenover staat.

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook