fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nederlanders ontvangen nog steeds heel graag een traditionele kerstkaart

Van de week kreeg ik een whatsappberichtje van een vriendin om de adresgegevens van mijn zusje te checken in verband met de kerstkaarten die ze zou gaan sturen. Ik werd daar eerlijk gezegd heel blij van, want dat betekent dat ik zo goed als zeker ook een kaartje kan verwachten. Deze gevoelens van blijdschap had ik eigenlijk niet verwacht, want zelf verstuur ik nog nauwelijks kerstkaarten. Dat ik niet de enige ben die een kerstkaartje kan waarderen blijkt uit onderzoek dat kaartenwebshop Kaartje2go heeft laten doen.

Traditionele kerstkaart heeft voorkeur

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 83% van de Nederlanders niet positief is over een kerstgroet via de sociale media wordt verstuurd. De traditionele kerstkaart heeft dan ook nog steeds de voorkeur, namelijk 95% van de Nederlanders ontvangt het liefst een fysieke kerstkaart. Slechts één derde waardeert een e-card als kerstgroet. WhatsApp en sociale media vinden Nederlanders het minst geschikt voor een kerstgroet. Toch gebeurt dit tegenwoordig vaak!

kerstkaartenonderzoek kaartje2go

Gaan we massaal kerstkaarten sturen?

Fysieke kerstkaarten zijn nog steeds populair en Nederlanders zijn dan ook van plan veel kerstkaarten te versturen. Maar liefst 50% van de respondenten verwacht dit jaar meer dan 20 kerstkaarten te sturen. Vorig jaar verstuurde 23% meer dan 20 kerstkaarten. Een flinke stijging qua verwachting dus!

Verwacht jij een kaartje op de mat?

Nederlanders denken veel kaarten te gaan versturen, maar verwachten niet dat iedereen een kerstkaart terugstuurt. Maar 36% denkt dat hij meer dan 20 kerstkaarten op de deurmat vindt. De meeste Nederlanders verwachten dus meer kaarten te sturen dan te krijgen.

Graag zo persoonlijk mogelijk!

Ruim driekwart van de Nederlanders leest graag een persoonlijk berichtje op de kerstkaarten die hij ontvangt. Als je een kaartje stuurt is het dan ook heel leuk om ‘m zo persoonlijk mogelijk te maken.

oma-kerstkaarten

Kerstkaarten onverminderd populair bij ouderen

Ouderen sturen en ontvangen de meeste kerstgroeten. Zij zijn dan ook de meest actieve verstuurders van kerstkaarten. En hoe ouder men is, hoe meer kerstkaarten men stuurt en krijgt. Als je graag een kaartje terug wilt krijgen van iemand, moet je dus vooral kerstkaarten naar oudere mensen sturen!

Het grote kerstkaartenonderzoek

Aan het kerstkaartenonderzoek van Kaartje2go deden 3000 deelnemers mee. Kaartje2go is één van de grootste kaartenwebshops van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 11 miljoen kaarten per jaar, waaronder kerstkaarten, verjaardagskaarten en geboortekaartjes. Wil je het hele onderzoek lezen? Bekijk dan hier het hele Kerstkaartenonderzoek.

kerstkaarten-versturen-2

Ga jij kerstkaarten versturen?

Stiekem kijk ik heel erg uit naar de kerstkaarten dieop mijn deurmat vallen. En ik zal er zeker een aantal versturen via de post. Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen versturen? Via whatsapp, social media of kies je voor een persoonlijk kerstkaartje? We zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten via de comments onder dit artikel.

Reageer ook