fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nederlanders besparen maar al te graag

Zegeltjes plakken, spaarpunten verzamelen, bonusaanbiedingen kopen of toch nog even snel op het web kijken of er niet een mooie aanbieding is voor jouw favoriete restaurant. Tegenwoordig doen we het allemaal en hier zijn dan ook echt mee opgegroeid.

adver3

De waarde van geld leer je al op jonge leeftijd. Als eerste spelenderwijs, je krijgt zakgeld en als je ouders dan vertellen dat als je nu jouw doos lego of pop koopt je korting krijgt, omdat er een actie is, snap je dat je geld overhoud voor een zakje snoep.

Op latere leeftijd vergeten veel mensen opzoek te gaan naar aanbiedingen, omdat ze simpelweg ‘genoeg’ geld hebben en het voordeel niet echt voelen. Anderen maken er dan een echte sport van en knippen bonnen uit folders, halen het maximale uit elke aanbiedingen en gaan diverse winkels af. Zij laten hun aankopen echt bepalen door aanbiedingen, in plaats van hun behoeftes.

Veel winkels bieden hun complete assortiment via het web aan en op aankopen te stimuleren bieden zij allerlei kortingscodes via Couponcode.nu. Voor veel mensen heeft online winkelen als nadeel dat je soms verzendkosten moet betalen. Dit is echter wel logisch, want je maakt nu geen kosten om naar de winkel te gaan.

Veel winkeliers bieden dan ook gratis verzending aan. Verder is het ook gebruikelijk dat je korting krijgt op je bestelling. Dit kan flink oplopen, kortingen van 20-50% zijn niet ongebruikelijk. Verder kun je kortingscodes krijgen voor specifieke producten. Vooral nu de feestmaanden er weer aankomen is het slim op opzoek te gaan naar codes voor speelgoed en andere cadeaus.

Mocht je nog op wintersportvakantie willen, dan is het ook zeker slim om te kijken welke acties er op dit moment lopen. Een vakantie kost toch altijd meer als verwacht, daarbij nemen de kosten voor het verblijf vaak een flinke hap uit het vakantiebudget. Van cruises tot hotels en vakantieparken, er lopen altijd verschillende acties.

Reageer ook