fb
Damespraatjes Damespraatjes

Naaktkalender: Franse boeren als protest uit de kleren

Al meerdere keren kwamen de Nederlandse boeren in actie. Met enorme groepen trokken ze naar Den Haag, blokkeerden treinstations en gingen zelfs het Hilversumse Media park op. Nederland is zo al meerdere malen totaal ontregeld geweest. Niet gek dat het draagvlak voor dit soort protesten enorm afneemt, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Wellicht is het een idee dat onze boeren zich voor hun volgende protest laten inspireren door hun Franse collega’s?

Naaktkalender

Een groep Franse boeren komt namelijk met een wel heel ludieke actie. Jonge boeren in het departement L’Eure, ten westen van Parijs, hebben een naaktkalender laten maken. “Vroeger hielpen we vooral boeren op leeftijd die het niet meer bol konden werken”, vertelt Atex-voorzitstter Mireille Lamy-Cadlou. “Nu zijn we steeds meer bezig met jonge boeren die nauwelijks opgewassen zijn tegen alle problemen die ze tegenkomen.”

Niks te verbergen

“We hebben als boeren niets te verbergen, dus daarom geven we ons nu ook letterlijk bloot’’, zegt één van de initiatiefneemsters. De boeren zijn er klaar mee om steeds het doelwit te zijn van ‘agri-bashing’. De boeren krijgen steeds meer verwijten om hun oren geslingerd. “We krijgen allemaal etiketten opgeplakt maar hier laten we gewoon zien wat we in ons dagelijkse werk doen”, zegt Dachy van de Jeunes Agriculteurs.

Parijse ring geblokkeerd

Ook in Frankrijk voerden de boeren ingrijpendere acties. Zo trokken ze met een grote groep naar Parijs, om hier de ring te blokkeren.

Wij vinden de naaktkalender een hilarische actie. Hij is uitgebracht in een oplage van 1.000 en wordt verkocht voor 5 euro. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook