fb
Damespraatjes Damespraatjes

My new BBBF (Best Bean Bag Friend)

Vorige week was nogal een ‘sociale’ week. Diverse leuke activiteiten met school, afspreken met vrienden en meerdere (nu al legendarische) feestjes. Deze social events hadden allemaal 1 ding met elkaar gemeen: Fatboys!

Nee, haal je nou geen Obese-achtige taferelen in je hoofd, ik heb het over de grote, populaire zitzakken! De eerste zitzak, genaamd de Sacco werd in 1968 in Milaan voor het eerst geproduceerd. Fatboy heeft dit geweldige item een moderne touch weten te geven, waardoor het merk nu al meer dan 10 jaar de zitzak markt domineert.

Genoeg geschiedenis. Na dus behoorlijk wat Fatboys geprobeerd te hebben (deze verhalen bespaar ik jullie) nam ik mijn meest belangrijke besluit van die week: IK KOOP EEN FATBOY! Na nog geen minuut Googelen kwam  ik erachter dat een nieuwe Fatboy 190 euro kost… Ik voelde langzaam de imaginary Fatboy onder mijn kont vandaan schuiven. Hoe ga ik dat als student ooit in mijn begroting van die maand verantwoorden?

Langer dan 3 minuten had ik voor die vraag niet nodig, Fuck The Fatboy! www.marktplaats.nl en hoppa! 500 zitzakken voor minder dan 30 euro. Snel stuur ik vijf mailtjes naar de best uitziende zitzakken (lees geen pislekken, sigaretten plekken of trekvlekken). Binnen een half uur had ik het eerste mailtje terug en de volgende dag was mijn nieuwe roze zitzak een feit.

Jammer genoeg was de zitzak niet echt ‘rijkelijk gevuld’. Via www.kussengigant.nl een grote zak vulling gekocht en dinsdag kon ik direct aan de vul! Enthousiast maakte mijn vader de zak met een miljard kleine witte piepschuimbolletjes open terwijl ik me ontfermde over de zitzak.

“Mara, jij houdt de zak open, dan gooi ik langzaam de bolletjes erin”, zegt mijn vader alsof hij al jaren zitzakken vult.

“1…2…3…. SHIT!” binnen no-time lag er zo’n 100 liter aan kleine piepschuimen bolletjes bij ons in de woonkamer.

“Ja hoor, dit bedoel ik nou! Ik heb echt geen zin in die troep in huis!” roept mijn moeder over het gelach van mijn zusjes, vader en mij heen. Ze heeft gelijk, dit gaat te ver. Snel laat ik mijn zusje stoffer en blik pakken (lopen is door welbekende omstandigheden op dat moment niet meer mogelijk) en begin met scheppen.

Een half uur scheppen laten ziet de woonkamer er al wat minder wit en mijn zitzak wat minder dun uit. Nog een kwartier stofzuigen en langzaam mijn kleren ontdoen van de witte bolletjes en mijn zitzak story is eindelijk compleet.

Zondag avond, 9 uur. Met een kopje thee in mijn hand en de laptop op schoot relax ik heerlijk de avond door. Socializen, online winkelen, uren in de auto, bolletjes bestellen, een tweede ijstijd in de woonkamer veroorzaken, alle troep opruimen… It’s all worth it!

Mara Blikslager
Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (19 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

1 reactie

Simone -

Ha Mara, heb je nog wat van die bolletjes over? Mijn zitzak, ook een fatboy, is ook zo dun. Waar heb je die bolletjes er eigenlijk ingestopt…..?

Reageer ook